Türk mühendisleri üretti! Konya'nın elektriğini bu tarla karşılıyor
Konya’nın Karapınar ilçesinde 2 bin 600 futbol sahası büyüklüğündeki bir alana kurulan Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali, yıllık 1.7 milyon ton fosil yakıt kullanımının önüne geçerek karbon salınımını önledi.
Kalyon Karapınar GES’ten alınan bilgiye göre, bölgedeki alanın kurulumunda toplam 3 milyon 256 bin 38 güneş paneli kullanıldı. Bölgede kullanılan fotovoltaik paneller, Kalyon Holding’in güneş enerjisi alanındaki ilk yatırımı olarak dört fabrika ve bir Ar-Ge merkezi bulunan Ankara’daki Kalyon PV’de üretiliyor.
Karapınar YEKA-1 GES projesinde bu fotovoltaik panellerden kullanıldı. Böylece Konya'nın elektrik ihtiyacı bu tarladan karşılanmış oldu. Güneş panelleri, Türk mühendislerinin geliştirdiği yeni teknolojilerle 3,5 yılda, yerli ve milli kaynaklarla üretildi.
Yüzde 90’ın üzerinde yerlilik oranındaki üretimiyle güneş enerjisi teknolojileri Türkiye’nin ve dünyanın dört bir noktasına ulaştırılıyor. Türkiye’nin güneş enerji santrali kurulu gücü proje ile birlikte yüzde 20 oranında büyürken yıllık 600 milyon dolar döviz ikamesini karşılıyor.
Kaynak:Anadolu Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.