Türk Kızılayı Bayrama Özel ‘kurban Konserveleri' Dağıtacak

Türk Kızılayı Bayrama Özel ‘kurban Konserveleri' Dağıtacak

Türk Kızılayı, bu yılki Kurban Bayramı kampanyasını 'kurban bereketi yıl boyu sürsün' sloganı ile başlattı. Kurban etlerini 800 gramlık konserveler halinde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak olan Kızılay, kurban fiyatlarını yurt içi için...

Türk Kızılayı, bu yılki Kurban Bayramı kampanyasını 'kurban bereketi yıl boyu sürsün' sloganı ile başlattı. Kurban etlerini 800 gramlık konserveler halinde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak olan Kızılay, kurban fiyatlarını yurt içi için 650 TL, yurt dışı için ise 350 TL olarak belirledi.

    Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Ankara’da düzenlenen basın toplantısı ile kampanyanın detaylarını açıkladı. Kurban etlerinin dağıtımında değişiklik yaptıklarını belirten Akar, şunları söyledi: "Türk Kızılayı kestiği kurbanların etlerini 800 gramlık kavurma konserveler haline getirmek sureti ile bütün yıl boyunca 18 aylık ömrü olan konserve kavurmaları halkımızın için ihtiyacı olanlara dağıtmakta ve insanlarımızın sofrasına bu kavurmaları ulaştırmaktadır. Bu bugün için kurban kesiminden elde edilen etlerin değerlendirmesi ile alakalı en ekstrem çözümdür. Binler hayvanı kurban olarak kesen bir kurumun bu etleri 3 gün içerisinde milyonlarca insana dağıtması mümkün değildir. Bunları saklanması gerekir. Saklanması ayrı bir zahmet, ayrı bir külfet, ayrı bir masraf işidir. Kesilen kurbanların etlerinin kavurma haline getirilip ardından konserve edilmek sureti ile bu kutularda 18 ay raf ömrü olacak şekilde saklanarak bütün yıl boyunca vatandaşlarımızda ihtiyacı olanlara dağıtılması fevkalade bir çözümdür. Biz bu çözümü bütün kurban kesen kurum ve kuruluşlara tavsiye ediyoruz."

    KURBANLIK FİYATLARI

    "Kurbanlardan elden edilen kavurmalardan, 800 gram olarak doldurduğumuz kurban etlerini kurban kesen ve kurbanların vekâletini Türk Kızılayı’na veren vatandaşlarımıza birer tane kurbanlarına karşı adreslerine gönderiyoruz." diyen Akar, ayrıca vekaletlerin kurbanları kesildikten sonra vekaletlere kurbanlarının kesildiğine dair mesaj atacaklarını da belirtti.

    Kurban fiyatları hakkında bilgi de veren Akar, "Yurt içi kurban kesimimiz bir vekalet için 650 TL, yurt dışı kesim ücretimiz bir vekalet sahibi için 350 TL’dir. Neden yurt dışındaki kesim daha ucuzdur? Çünkü yurt dışında kurbanlık hayvanları daha ucuza temin ederek, daha ucuza kesmemiz mümkün olmaktadır." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.