Türk gençleri dünyada bir ilki başardı! Tanesini 540 bin liraya satacaklar

Türk gençleri dünyada bir ilki başardı! Tanesini 540 bin liraya satacaklar

Türkiye'de gençlerin girişimcilik çalışmalarına bir yenisi dana eklendi. Üretilen bu cihaz satışa sunulursa ülkeye ciddi katma değer sağlayacak.

Türkiye ve dünya genelinde yeni buluşlara imza atılmaya devam ediliyor. Özellikle Türk gençlerinin icatlarında önemli artış var. Çok sayıda genç yeni bir buluş için çalışmalarına devam ediyor. Son olarak kısa süre önce yeni bir buluşa imza atıldı. Türk gençleri bu buluşla dünyada bir ilki başardı.

3-mucit.jpg

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan 3 genç ortak şirket kurarak bir makinenin üretimine başladı. Kuruyemiş otomatı projesinin patentini alana gençler KOSGEB desteğinden faydalanarak 1 milyon lira maliyetle bu cihazı üretti. Efeler ilçesine yerleştirilen otomattan vatandaş nakit ve kredi kartıyla taze kuruyemiş satın alabiliyor. Söz konusu makinenin işlevini çok beğenen yatırımcılardan hemen talep gelmeye başladı.

kuruyemis.jpg

Girişimci gençler seri üretime başlayınca bu cihazı 20 bin dolara satmayı planlıyor. Bahsi geçen miktar ise 540 bin liraya denk geliyor. Kuruyemiş otomatı dünyada bir ilk olduğu için yoğun ilgi görmesi bekleniyor. 250 kilogram kapasiteli makinenin bazı versiyonlarında ise içecek satma seçeneği yer alacak. İlerleyen süreçte otomatın drone ile temassız teslimat yapması da bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum