Türk firması yüzlerce çalışanına 30 bin lira tatil yardımı yaptı

Türk firması yüzlerce çalışanına 30 bin lira tatil yardımı yaptı

Türkiye'de bir firmanın çalışanlarına 30 bin lira tatil yardımı yapması gündem oldu.

Türkiye ve dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz etkilerini hissettiriyor. Öyle ki a'dan z'ye her ürüne defalarca zam geldi. Dünyada krizi en derinden hisseden ülkelerden birisi ise Türkiye. Enflasyon sarmalından kurtulamayan Türkiye'de derin bir kriz yaşanıyor. Zamların hızına yetişemeyen vatandaşın alım gücü her geçen gün düşüyor.

enflasyon-son-hiz-devam-ediyor-turkiye.jpg

Hayat pahalılığından şikayet eden Türk insanı bu durumla nasıl mücadele edilir bilmiyor. Okulların kapanması ile birlikte uzun yaz tatilinin başladığı Türkiye'de milyonlarca insan tatil planı yapıyor. Özellikle otellere gelen zamlar ise insanların gözüne batıyor. 2 yetişkin ve 2 çocuklu 4 kişilik bir ailenin 1 haftalık tatil masrafı ortalama 50 bin lirayı buluyor.

tatil-50-bin-lira.jpg

Durum böyle olunca bu yıl milyonlarca aile tatil planını iptal etti. Bazı şirketler ise bu süreçte çalışanlarına destek olmak maksadıyla çeşitli uygulamalara imza attı. Bunlardan bir tanesi de Türkiye'de yüzlerce çalışanı olan bir firma. Söz konusu firmanın yüzlerce çalışanına 30 bin lira tatil yardımı yapması gündem oldu.

30-bin-lira-maas-ikramiyesi.webp

Efectis Era Avrasya Test ve Belgelendirme A.ş yüzlerce çalışanına tatil ikramiyesi dağıtma kararı aldı. Firma, çalışanlarının iyi bir yaz tatili yapabilmesi için bu kararı aldıklarını açıkladı. Enflasyon dolayısıyla çalışanlarına destek olma kararı alan firma büyük takdir topladı. Ayrım yapılmaksızın her çalışanına 30 bin lira tatil yardımı yapan firma örnek oldu. Başka firmalarda çalışan vatandaşlar ise bu tatil yardımının yaygınlaşması gerektiği kanaatinde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum