Türk firması lastik üretiminde Avrupa'nın lideri oldu! Fabrikada 2 kilometre yol var

Türk firması lastik üretiminde Avrupa'nın lideri oldu! Fabrikada 2 kilometre yol var

Türkiye ve dünya genelindeki en büyük lastik fabrikalarından birisi Kırşehir'de yer alıyor. Türk markası Petlas, lastik üretiminde Avrupa'nın lideri oldu. Petlas'ın 450 bin metrekare fabrikası var.

Otomobil lastiği üretiminde dünyanın en büyük firmalarını bilmeyen yok. Continental, Pirelli, Michelin, Dunlop ve Bridgestone markaları lastikte en çok tanınanlar olarak dikkat çekiyor. Yerli lastik üretimi yapan iki firma var.

lastik-2.jpg

Türkiye'de Lassa ve Petlas lastik üretiminde önemli bir seviyeye ulaştı. Yerli ve milli marka olan Petlas ise başarı sıralamasını yükseltmeye devam ediyor. Son olarak Petlas, Avrupa'nın en büyük lastik üreticisi konumuna yükseldi.

fabrikaaaa.jpg

Lastiklerin üretildiği fabrikanın 450 bin metrekare alana sahip olduğu biliniyor. Petlas, Kırşehir'de yer alan 450 bin metrekare kapalı alana sahip üretim tesisi ve binlerce çalışanıyla, Avrupa'nın tek çatı altında bulunan en büyük lastik fabrikası unvanına sahip.

petlas-3.jpg

Ayrıca fabrikada bulunan yaklaşık 70 bin metrekare alan üzerinde 2 bin 100 m yol uzunluğuna sahip olan Türkiye’nin ilk ve tek akredite lastik test pisti ile Ar-Ge sürecindeki tüm ölçümler yapılıyor.

Yerli marka olan Petlas'ın ilerleyen süreçte yeni yatırımlara imza atması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
78 Yorum