Türk firması Alman rakibini 20 milyar liraya satın aldı

Türk firması Alman rakibini 20 milyar liraya satın aldı

Türkiye ve dünyada küresel ekonomik krizin etkileri görülüyor. Türk firmasının Alman firmayı 1,2 milyar dolara satın alması Türkiye'de yaşayanları sevindirdi. İşte detaylar...

Türkiye ve dünyadaki diğer ülkelerde görülen ekonomik krizle birlikte birçok firma iflas ettiğini duyurdu. Bu süreçte bazı firmalar ise el değiştirdi. Türkiye'de bazı fabrikalar yabancılara satıldı. Türk firmaları da bu süreçte boş durmadı.

adsiz-002.jpg

Bazı dev Türk şirketleri diğer ülkelerden önemli satın almalar gerçekleştirdi. Bu satın almalar bazen devasa fabrikalar olurken bazen de hizmet odaklı şirketler olarak dikkat çekti.

adsiz-003.jpg

Son olarak Türkiye'nin dev hizmet şirketi Getir, Alman devini satın aldı. Söz konusu satın almanın tutarı ise 1,2 milyar dolar. Bu miktar 20 milyar liradan bile daha büyük.  

adsiz-001.jpg

Haber Financial Times’ta (FT) yer aldı.

Bloomberg’de yer alan haberde Getir’in, Gorillas Technologies’i satın almak için ileri aşama görüşmeler yürüttüğü belirtilmişti. Son bir yılda faaliyetlerini yedi Avrupa ülkesine genişleten ve geçen yılın sonunda ABD’de faaliyete başlayan Getir’in değerlemesi yaklaşık 12 milyar dolar seviyesinde.