Türk Eğitim Sen'li Okul Müdürleri Görevden Alınmalarını Yargıya Taşıdı

Türk Eğitim Sen'li Okul Müdürleri Görevden Alınmalarını Yargıya Taşıdı

Türk Eğitim-Sen üyesi okul müdürleri, görevden alınmaları ile ilgili hukuk yoluna başvurdu.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan kanun tasarısında yer alan okul yöneticilerine ilişkin maddenin kabul edilmesiyle 4 yılını doldurmuş...

Türk Eğitim-Sen üyesi okul müdürleri, görevden alınmaları ile ilgili hukuk yoluna başvurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan kanun tasarısında yer alan okul yöneticilerine ilişkin maddenin kabul edilmesiyle 4 yılını doldurmuş toplam 16 bin okul müdüründen 7 bini müdürlükten alındı. Bu müdürlerden 7 tanesi Kula Türk Eğitim-Sen üyesi.

Bakanlığın belirlediği 75 puan barajını geçemeyen Türk Eğitim-Sen üyesi 7 müdür, 9 Eylül itibariyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde öğretmen olarak görevlerine devam edecek.

Konu ile açıklama yapan Türk Eğitim Sen Kula Temsilcisi Selahattin Başaran; ''Görevden alınan müdürlerin yerine 8 yılını doldurmuş her öğretmen Kaymakamlık oluruyla idareciliğe atanabiliyor. En az 15 yıldır müdürlük görevi yapan idarecisi arkadaşlarımızın bilgisi ve tecrübesi gözardı edilerek, daha önce bu görevi hiç yapmamış kişiler idareci yapılmaya çalışılıyor. Bugüne kadar okullar idare edilmiyor muydu? Yaz tatili boyunca mevcut müdürler okul bekletildi şimdi hadi görevden alıyoruz deniliyor. Bakanlığın çıkardığı yönetmelikte görevden alınan müdürlerin yerine atama yapılıncaya kadar mevcut müdürler görevlerine devam edecek yazıyordu. Ancak 26 Ağustos’ta bir genelge yayınlayarak idareciler tayine zorlandı. Türk Eğitim-Sen üyeleri olarak bizler tayinleri sürgün niteliğinde görerek, tayin isteğinde bulunmadık. Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü atamalarımızı re'sen gerçekleştirdi. Konuyu yargıya taşıdık. Kıyıma karşı hukuk arayışındayız.” dedi.

Türk Eğitim-Sen Kula Temsilciliği üyeleri İdare Mahkemesi'ne ve Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yaptıklarını, konu ile ilgili hukuk mücadelelerinin devam edeceğini belirttiler.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.