Türk Eğitim-Sen’den ‘Öğretmenime Dokunma’ eylemi

Türk Eğitim-Sen’den ‘Öğretmenime Dokunma’ eylemi

Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata, öğretmenlere yapılan şiddetti ve saldırıları kınamak adına “Öğretmenime Dokunma” kokart eylemine destek verdiklerini açıkladı.

Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata ve Türk eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Veli Doğrul ve yönetim kurulu üyeleri ortaklaşa organize ettikleri basın toplantısında öğretmenlere yapılan şiddetti ve saldırıları kınamak adına “Öğretmenime Dokunma” kokart eylemine destek verdiklerini açıkladı. “İvedilikle tedbir alın diye bas bas bağırırken, bugün hala okulların güvenlik açısından ne noktada olduğu hepimizin malumudur. Düşünebiliyor musunuz, okullarımızda güvenlik ya nöbetçi öğretmenler eliyle sağlanmakta, ya da okullarda hiç güvenlik önlemi alınmamaktadır. Okulların önemli bir kısmında güvenlik kamerası dahi yoktur” diyen Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda, derslik ve ders yapılan bölümler, öğretmenler odası, yönetici ve diğer çalışma/dinlenme odaları, rehberlik odası, kütüphane, spor salonu, yüzme havuzu, tuvalet lavabo, ibadethane ve benzeri birimlerin içini görmeyecek şekilde sadece bahçe, giriş ve bina kapılarına güvenlik kamera sistemleri kurulmalıdır. Okul giriş ve çıkış kapılarındaki kamera sistemleri kolluk birimleri bünyesinde bulunan Kent Güvenlik Yönetim Sistemlerine (KGYS) entegre edilmelidir” ifadelerine yer verdi.
KOKART EYLEMİMİZ BAŞLANGIÇTIR
Okulların hemen hemen hiçbirinde güvenlik görevlisi bulunmadığını ifade eden Ata, şöyle konuştu: “Okullarımıza özel güvenlik görevlisi hizmet alımı için gerekli ödenek ve yetkiler verilmelidir. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti artıran unsurlardan birisi de, şiddeti uygulayan kişilerin cezalandırılmayacakları ya da önemsenecek bir yaptırımla karşılaşmayacakları düşüncesidir. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete asla hoşgörü gösterilmeyeceği, aksine şiddet suçlarının mutlaka cezalandırılacağı düşüncesinin yerleştirilmesi ve kamu sağlığını bozduğu için de ayrıca cezalandırılacağı düşüncesinin oluşturulması hükme bağlanmalıdır. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçmek amacıyla Şiddeti Önleme Kanunu hazırlanmalıdır. Bu minvalde sendikamız, bugün tüm Türkiye genelinde kokart eylemi gerçekleştirmektedir. Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerimiz 26 Nisan 2018 tarihinde derslere ‘Öğretmenime Dokunma’ yazılı kokartlarla girecektir.  Kokart eylemimiz ile eğitim çalışanlarına şiddete dikkat çekerek, MEB yetkililerini ve Hükümeti ivedilikle tedbir almaya çağırıyoruz. Zaman eğitim çalışanlarının aleyhine işliyor. Daha fazla eğitim çalışanı şiddete uğramadan, öldürülmeden önce harekete geçilmesi elzemdir. Kokart eylemimiz başlangıçtır. Daha fazla can kaybetmeye tahammülümüz yoktur.”
İDRİS BAKAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.