Türk Eğitim Sen, Okul Müdürü Atamaları İçin İdari Soruşturma İstedi

Türk Eğitim Sen, Okul Müdürü Atamaları İçin İdari Soruşturma İstedi

Türk Eğitim Sen, geçen hafta Cumhuriyet Başsavcılığı'na, ilçe Milli Eğitim müdürleri ve şube müdürleri için yaptığı suç duyurusundan sonra bugün de İzmir Valiliği nezdinde yazılı olarak idari soruşturma talebinde bulundu. Sendika,...

Türk Eğitim Sen, geçen hafta Cumhuriyet Başsavcılığı'na, ilçe Milli Eğitim müdürleri ve şube müdürleri için yaptığı suç duyurusundan sonra bugün de İzmir Valiliği nezdinde yazılı olarak idari soruşturma talebinde bulundu. Sendika, İzmir Valisi Mustafa Toprak ile yaptığı 1 saatlik görüşmede müdür kıyımıyla ilgili bilgi verdi.

Geçtiğimiz günlerde İzmir'de okul müdürlerinin haklarının gasp edildiğini belirterek, Milli Eğitim ilçe ve şube müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunan Türk Eğitim Sen 3 Nolu Şube Başkanı Adnan Sarısayın, "Cumhuriyet tarihinin en büyük kıyımı ve katliamı yapılmıştır. İş bilmeyen, emeği ve alınteriyle değil, siyasi hesaplarla, sendikal tercihleri nedeniyle makamlara getirilen okul yöneticileri devri başlamıştır. Okulların büyük bir kısmı, emir kulları tarafından taraflı bir şekilde yönetilecektir. Okullar, siyasi iktidardan icazet alanların mekanı haline gelecektir. Yılların kazandırdığı bilgi, beceri ve liyakat bir anda yok sayılarak, eğitimin gelişmesi için alınteri dökmüş insanlar gözardı edilmiştir. İzmir'de değerlendirmeye tâbi tutulan 750 okul müdüründen 480'i elenmiştir. Elenen bu okul müdürleri, hiçbir objektif ve geçerli belgeye dayanmadan puanlamaya tâbi tutulmuşlardır.

Bu gelişmelerin ardından bugün İzmir Valiliğine yetkilerini kötüye kullanan, yanlı puanlamalar yapan, hiç birlikte çalışmadıkları, kendilerini tanımadıkları halde okul müdürlerine değerlendirme puanları veren ilçe milli eğitim ve şube müdürleri hakkında görevi kötüye kullanmaktan yasal işlem yapılması hususunda dilekçe verdik"dedi.

Yıllardır başarıyla idarecilik yapan insanların sırf kendileri gibi düşünmediği için kıyıma uğratıldıklarını belirten Sarısayın, "İzmir’de 700 bin öğrencimizin emanet edildiği Milli eğitim, resmen siyasi kadrolaşmanın hakim olduğu bir yer olmuştur. Eğitim siyasallaşmıştır. Bu konuda İzmir Valilik’ine suç duyurusunda bulunarak yasal işlem yapılması, sorumlular hakkında idari soruşturma açılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.