Türk Eğitim Sen, Müdür Elemelerini Sivil Toplum Kuruluşlarına Şikayet Edecek

Türk Eğitim Sen, Müdür Elemelerini Sivil Toplum Kuruluşlarına Şikayet Edecek

Türk Eğitim Sen, okul müdürü atamalarındaki haksızlığa uğramalarını Antalya Manavgat'ta parti, oda ve sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşacağını bildirdi. Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, yaptığı açıklamada,...

Türk Eğitim Sen, okul müdürü atamalarındaki haksızlığa uğramalarını Antalya Manavgat'ta parti, oda ve sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşacağını bildirdi.

Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, yaptığı açıklamada, okul müdürü atamalarında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yanlı puan vermesini Manavgat'ta sivil toplum kuruluşlarına şikayet edeceklerini söyledi.

Türk Eğitim Sen üyesi okul müdürlerine yapılan haksız uygulama ile ilgili konuyu anlatmada ilk görüşmeyi yarın CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk'ü ziyaret ederek başlayacaklarını belirten Kurt, okullar açılıncaya kadar ilçedeki oda, parti ve sivil toplum kuruşlarını ziyaret ederek sendikalarına yapılan ötekileştirmeyi anlatacaklarını kaydetti.

Yeni eğitim ve öğretim sezonunda Türk Eğitim Sen'e üye 10 okul müdüründen 9'nun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından puanlamada yandaş sendika üyesi okul müdürlerine yüksek puan vererek elendiğini belirten Kurt, yapılan haksızlığa karşı İlçe Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürleri hakkında Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Kurt, "Sendikamız haksızlığa uğradı. 10 okul müdüründen 9'u yandaş sendika üyesi müdür adaylarına bilinçli bir şekilde yüksek puan verilerek, Türk Eğitim Sen'li müdür arkadaşlarımız elendi. Okul müdürü arkadaşlarımızın hepsi okullarında çok başarılıydı. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Sendikamıza yapılan haksızlığı okullar açılıncaya kadar sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek anlatacağız." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.