Türk cam fabrikası konkordato ilan etti! Saatte binlerce adet üretiyordu

Türk cam fabrikası konkordato ilan etti! Saatte binlerce adet üretiyordu

Türkiye'nin ekonomik krizle imtihanı bitmiyor. Son olarak ülkenin en büyük cam firmalarından birisi konkordato ilan etti. Saatte binlerce adet üretim yapan bu firmanın konkordato ilanı herkesi üzdü.

Küresel ekonomik kriz en çok üretim yapan sanayicileri vurdu. Son aylarda banka kredilerine getirilen kısıtlama üretimi sekteye uğrattı.

cam-3.jpg

Nakit para sorunun devam etmesi ve borçların hızla artması firmaları iflasa sürüklüyor. Yaptığı üretimle adından söz ettiren dev markalar konkordato ilan ederek durumu kurtarmaya çalışıyor.

ekran-goruntusu-2024-06-16-154258.pngFABRİKA 2010 YILINDA KURULDU

Son olarak Türkiye'nin önde gelen cam üreticilerinden birisi konkordato ilan etti. Bursa'da 2010 yılında kurulan firma binlerce metre cam üretimiyle dikkatleri üzerine çekiyordu. Borçların birikmesinden dolayı EA Cam Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi konkordato ilan etti. Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin kararıyla firmaya 3 ay geçici konkordato mühleti verildi.

cam-1.jpg

KONKORDATO SÜRECİNİN BAŞARIYLA TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Firma hakkında 10 Haziran 2024 tarihinden itibaren yeni icra ve iflas takibi yapılamayacağı belirtilirken davacılardan alacaklı olduğunu iddia edenlerin 7 günlük kesin süre içerisinde dilekçe ile karara itiraz edebileceği konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleri ile birlikte ileri sürebileceği bildirildi. Söz konusu firmanın konkordato sürecini başarıyla tamamlayarak üretime devam etmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi