‘türk Balıkçısına Okyanusa Açılması İçin Destek Verilsin’

‘türk Balıkçısına Okyanusa Açılması İçin Destek Verilsin’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yeni balık mevsiminin açılışı nedeniyle Buca Kaynaklar'daki balık halinde balıkçılarla buluştu. Kocaoğlu balık halinin...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yeni balık mevsiminin açılışı nedeniyle Buca Kaynaklar'daki balık halinde balıkçılarla buluştu. Kocaoğlu balık halinin Buca’dan Güzelbahçe’ye taşınması gerektiğini belirtirken, Demirtaş da Türkiye denizleri dışına açılmak isteyen Türk balıkçılık filosunun hükümetten destek beklediğini söyledi.

Balıkçılıkta av yasağının bitip yeni balık mevsiminin açılması nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, bu sabah 06.00’da Buca Kaynaklar’daki İzmir Balık Halinde balıkçılarla birayaya geldi. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak, İzmir Balıkçılar Derneği Başkanı Şahin Çakan, İTO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri ile beraber hali dolaşan Kocaoğlu ve Demirtaş, balıkçılara bereketli bir sezon diledi, daha sonra esnafla birlikte balık çorbası içerek kahvaltı yaptı.

'KARŞI ÇIKANLAR OLABİLİR”

Balıkçılara yeni sezonda bol kazançlı ve bereketli hasat dileyen Kocaoğlu, balıkçıların halin Güzelbahçe'ye taşınmasıyla ilgili taleplerini dinledi. Kocaoğlu, "Güzelbahçe'ye balıkçı limanı yapılıyor. Bitmek üzere. Buraya körfezde ve Karaburun'da avlanan büyük tekneler gelecek. Bu teknelerin geldiği yerde, dolgu alanında 40 dönüm civarında bize yer verilecekti. Büyükşehir Belediyesi de balık hali yapacaktı. Bu konuda mutabık kaldık. Biz aynı doğrultuda gidiyoruz. Yer verildiği zaman biz projesini yapıp inşaatına başlayacağız." dedi.

Balık haline karşı çıkanların olacağını dile getiren Kocaoğlu, "Tabi ki her konuda olduğu gibi karşı çıkanlar olacaktır. Onların da görüşüne saygı duyuyoruz ama yarımadanın balıkçılığının gelişmesi için Güzelbahçe'deki balıkçı limanına balık hali yapılması gerektiğine inanıyorum." diye konuştu.

‘TÜRK BALIKÇILARI DESTEK GÖRÜRSE OKYONUSLARA AÇILABİLİR’

Hem balıkçılar hem de tüketiciler için kazançlı bir sezon olmasını dileyen İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da gelecek hafta Kocaoğlu ile beraber Çin'e gideceklerini belirterek, bir fırsatını bulup Hong Kong'daki balık haline ziyaret etmek istediklerini söyledi. Demirtaş, "Hong Kong'daki gibi İzmirlilerin ve turistlerin de gelebileceği bir balık hali yapma düşüncemiz var. Başkan önümüzdeki hafta Hong Kong'a gidiyor. Bir fırsat bulursak o hali göstereceğim." dedi.

Türkiye'deki balıkçılık sektörünün ve balıkçı filosunun hızla geliştiğine dikkat çeken Demirtaş, kendini ispatlayan filonun artık okyanuslara açılması gerektiğini söyledi. Demirtaş, "Artık filomuza Türk denizleri yetmiyor. Başka denizlere ve okyanuslara açılmamız gerekiyor. Bunun için hükümetten destek bekliyoruz." şeklinde konuştu. İzmir Balıkçılar Derneği Başkanı ve İTO Meclis Üyesi Şahin Çakan da bu sene bereketli bir sezon beklediklerini belirterek, halkın ucuz ve güzel balığa doyacağını söyledi. Çakan, "Palamut, hamsi işaretleri çok. Bu sene millet ucuz balığa doyacak." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.