Turgut Özal Üniversitesi'nde Akademik Yıl, Özal’ın Sevdiği Şarkılarla Başladı

Turgut Özal Üniversitesi'nde Akademik Yıl, Özal’ın Sevdiği Şarkılarla Başladı

Turgut Özal Üniversitesi 2014-2015 eğitim öğretim yılı törenle başladı. Turgut Özal Üniversitesi’nde (TÖÜ) akademik yılın açılışında Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Solisti Turgut Karadeniz, Turgut Özal’ın...

Turgut Özal Üniversitesi 2014-2015 eğitim öğretim yılı törenle başladı. Turgut Özal Üniversitesi’nde (TÖÜ) akademik yılın açılışında Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Solisti Turgut Karadeniz, Turgut Özal’ın sevdiği şarkıları seslendirdi. Karadeniz, Turgut Özal’ın sevdiği Yunus Gibi, Arım Balım Peteğim, Burası Muştur, Menekşe Kokulu Yarim, Vay Sürmeli, Çile Bülbülüm isimli şarkıları seslendirdi.

    Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı, merhum Turgut Özal’ın adını taşıyan Turgut Özal Üniversitesi 2014-2015 eğitim öğretim yılı törenle başladı. Turgut Özal Üniversitesi’nde akademik yılın açılışı nedeniyle üniversitenin Merkez Kampüsü’nde düzenlenen törene mütevelli heyeti üyeleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

    Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 4 yıllık genç bir üniversite olduklarını ve ilk mezunlarını geçtiğimiz Haziran ayında verdiklerini belirten TÖÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulkadir Şengün, “O gün büyük bir heyecan yaşamıştık. Fakat bugün farklı bir heyecan yaşıyoruz. Aramıza katılan yeni öğrencilerimizle bize güç katan can veren, kan veren yeni öğrencilerimizle yeni öğretim yılımızı açıyoruz. Yeni öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyor ve bu eğitim öğretim yılının hayırlı geçmesini temenni ediyorum." diye konuştu.

    4 fakülte, 4 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ve 3 enstitü ile üniversitelerinin eğitim öğretime devam ettiğini kaydeden Şengün, “6 binin üzerinde öğrenci sayımızla artık olgunlaşma yönünde önemli adımlar atan bir üniversite durumundayız. Akademisyen kadromuz 400 üzerine çıkmış durumda. İdari kadromuzla binin üzerinde kadro ile eğitim öğretim hizmeti vermekteyiz. Üniversitemin 5. Yılına girmesiyle birlikte artık daha olgun daha bilgili ve etrafımızla daha barışık bir halde toplumla iç içe eğitim verme yolunda emin adımlarla devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

    Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Solisti Turgut Karadeniz Turgut Özal’ın sevdiği şarkıları seslendirdi. Karadeniz, Turgut Özal’ın sevdiği Yunus Gibi, Arım Balım Peteğim, Burası Muştur, Menekşe Kokulu Yarim, Vay Sürmeli, Çile Bülbülüm isimli şarkıları seslendirdi.

    Üniversitede ilk dersi Hacettepe Üniversitesi Medikal Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. İbrahim Halil Güllü yaptı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.