Turgut Altınok Keçiören'den Aday Olduğunu Açıkladı

Turgut Altınok Keçiören'den Aday Olduğunu Açıkladı

Ankara Keçiören'in eski Belediye Başkanı Turgut Altınok, yerel seçimlerde Keçiören Belediye başkan adayı olduğunu açıkladı.

Ankara Keçiören'in eski Belediye Başkanı Turgut Altınok, yerel seçimlerde Keçiören Belediye başkan adayı olduğunu açıkladı.

Turgut Altınok, adaylığını açıklamak için basın toplantısı düzenledi. Turgut Altınok, 2014 Mart ayında yapılacak belediye seçimlerinde Keçiören Belediyesi için aday olacağını söyledi. Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Altınok, hangi partiden aday olacağı sorusu üzerine, “Hangi partiden aday olacağım henüz belli değil, vatandaşın isteği çok önemli. Keçiören halkı ile istişare yapmak lazım. Halkın istediği parti olacak. Yaptığımız anketlerde oy oranım yüzde 50’nin üzerinde çıktı. Halkın isteği benim şahsıma çıkıyor. Keçiören halkı bana ‘gel nasıl istiyorsan öyle gel diyor.” dedi. Turgut Altınok, hiçbir partiyle anlaşmaya varamasa dahi bağımsız aday olacağını ifade etti.

Gazetecilerin, hem MHP ile hem de AK Parti ile görüştüğü iddiaları ile ilgili Altınok, “bunun böyle olmadığını, eğilip bükülmeyen bir çizgiden gittiğini” söyledi. Hangi partiden aday olacağını söylemeyen Altınok, 'teklif var mı?' sorusu üzerine, “İsim vermeyeceğim ama var. Keçiören halkının takdirine bırakacağım bunu” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Gönül isterdi ki Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olayım. Ama 'yol ver dağlar yol ver' misali kısmet olmadı.”

'Adaylığınıza herhangi bir engel var mı?' sorusu üzerine Altınok, “Tabii ki bazen iftiralar olacak, çamur atılacak. Bu siyasetin yapısında olan bir şey. Bazı siyasetçiler bunu kendine yöntem etmiş durumda’’ diyerek şöyle devam etti: “MHP’ye kırgın değilim. MHP’den aday olmayacağım. Şu an AKP ile de bir görüşmem yok.”

Keçiören'de yıkım kararı verilen kule ile ilgili de konuşan Altınok, “Keçiören kulesi için bir yıkım kararı yok. Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı bir karar bu. Burada çifte standart var. Ankara’da yükseklik sınırını aşmış birçok bina var. Bunlara ruhsat verildi. Kaldı ki kule bu sınırı aşmıyor. Bu kulenin geliri bize 1 milyon lira olacak. Belediyede aldığımız bazı kararlar başkalarına örnek oldu. Bazıları yasallaştı. Yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.