Türel'den, Türgev’e 6 Milyon Tl'ye Malolan Hazır Yurt Kıyağı

Türel'den, Türgev’e 6 Milyon Tl'ye Malolan Hazır Yurt Kıyağı

Açılışı 2013 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait 300 kız öğrenci kapasiteli Çocuk ve Gençlik Evi Sosyal Tesisi, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV)...

Açılışı 2013 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait 300 kız öğrenci kapasiteli Çocuk ve Gençlik Evi Sosyal Tesisi, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) devredildi. TÜRGEV'li yöneticiler Antalya'ya gelerek yurtta kayıt olmak isteyen öğrencilerle mülakat yapmaya başladı. Tesisinin tabelası önümüzdeki günlerde Fatma Aliye Hanım Misafirhanesi olarak değiştirilecek.

AK Partili belediyelerin, yönetiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocukları Bilal Erdoğan ve Esra Albayrak’ın da yer aldığı TÜRGEV’e devrettiği binalara bir yenisi de Antalya’dan eklendi. Büyükşehir Belediyesi’nin eski Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından yaptırılan ve 25 Mayıs 2013 günü Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılan Çocuk ve Gençlik Evi Sosyal Tesisi, 300 öğrenci kapasitesine sahip. 6 milyon liraya mal olan, 2 ve 4 kişilik odalara sahip tesiste çalışma odaları, yemekhane, çamaşırhane, sosyal ve sportif imkanlar, 24 saat internet ve sıcak su gibi imkanlar bulunuyor.

Kayıtların devam ettiği tesisin tabelası önümüzdeki günlerde değişecek. İlk Türk kadın romancı Fatma Aliyi'nin isminin verileceği tesisin TÜRGEV’e devrinin yolunu açan karar Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ağustos ayı meclis toplantısında görüşülen bir maddeyle mümkün oldu. Maddede belediyeye ait taşınmazların bedelli veya bedelsiz olmak üzere 25 yıllığına aranan şartlara sahip vakıf ve derneklere tahsisinin önü açılıyor.

Sosyal tesislerin Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından TÜRGEV’e birkaç gün önce devredildiği, vakfa ait yetkililerinde şu anda Antalya’da hem kayıt işlemlerine baktıkları hem de devir teslim işlemlerini gerçekleştirdikleri öğrenildi.

    

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Mustafa Akaydın döneminde 6 milyon TL'ye yapılan öğrenci yurdunu hangi şartlarda TÜRGEV'e devrettiği, bu devirden ücret alınıp-alınmadığı, devir öncesinde diğer vakıflarla irtibata geçilip geçilmediği ve TÜRGEV'e neden iltimas geçildiği soruları henüz netlik kazanmış değil.

Afyonkarahisar'da yaşayan ve Akdeniz Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü kazanan Kübra Övmen de TÜRGEV’e devredilen sosyal tesislere kaydını yaptıranlardan. Ailesiyle birlikte kayıt için gelen Övmen, burayı tesadüfen bulduklarını iki kişilik odaya 350 TL para ödeyeceklerini söyledi. Kızını kayıt için getiren baba Hasan Hüseyin Övmen de tesislerin daha önce Büyükşehir’e ait olduğunu bildiklerini şimdi de TÜRGEV’e devredildiğini duyduklarını söyledi.

    CHP’Lİ GÜRKUT ACAR SORU ÖNERGESİ VERDİ

    CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kız öğrenci yurdunun TÜRGEV’e devredilmesini TBMM’ye taşıdı. Acar, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplaması istemiyle verdiği önergede ‘Yurt hangi koşullarda TÜRGEV’e devredildi? Öğrencilerin hangi gerekçe ile mülakatlara çağrılıyor?’ sorularını sordu. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kız öğrenci yurdunda kalan öğrenci sayısı konusunda Bakan Ala’dan bilgi isteyen Acar’ın önergesinde şu ifadeler yer alıyor: "Yurtta barınan öğrenciler hangi gerekçe ile mülakata çağırılmıştır? Mülakat kimler tarafından hangi gerekçe ile yapılmış ya da yapılacaktır? Yurtta kalan üniversite öğrencilerinde ‘fişlenme’ ve ‘yurttan atılma’ kaygısı uyandıran mülakat çağrısının yasal dayanağı nedir? Bu mülakatın sonuçları hangi amaçla kullanılacaktır?" CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.