Türe, inadına sanat anlayışıyla açıldı

Türe, inadına sanat anlayışıyla açıldı

Şirinhanım sokakta 50’ye yakın ressamın tablolarının sergilendiği Türe Sanat Galerisi yapılan törenle, teröre ve savaşa rağmen inadına sanat anlayışıyla açıldı.

Türe Sanat Galerisinin açılışına S. Ü. Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Küçüködük ve S.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu, Dr. Yücel Fındık, ressamlar ve sanatseverler katıldı.  Açılışta konuşan Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu teröre ve savaşlara karşın inadına sanat anlayışıyla galerinin açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Ülkemizde teröre ve dünya genelindeki savaşlara karşın inadına sanat anlayışıyla galerimizi ve resim sergimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. İnsanların doğallığını, sevgisini ve barışını güçlendirmek adına bir mesaj vermek istedik. Galerimizde 50’ye yakın ressamın eserlerini sergiliyoruz. Ressam arkadaşlar bir yıl çalıştılar. Resimlerinde doğa, sevgi ve insanlık hoşgörüsünü işlediler. Sergimizin açılışına katkı veren ve emeğe geçenlere teşekkür ediyorum. Savaşların ve terörün bittiği bir dünya diliyorum” dedi.

SÜ  Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Küçüködük’te, “Sanatın insan hayatında önemi büyüktür. Selçuk üniversitesi olarak şehrimizde ve ülkemizde sanatın gelişmesi için elimizden gelen katkıyı sunuyoruz. Burada sergi açan ressamlarımıza ve katılımcılara sanata verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim. Konyalılara resim sergisini ziyaret etmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.  Konuşmaların ardın hep birlikte Türe Sanat Galerisi ve resim sergisinin açılışı yapıldı. Açılışa sanat severlerin ilgisi yoğundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.