Tüp bebekte çip yöntemi yeni umut oldu

Tüp bebekte çip yöntemi yeni umut oldu

Tüp bebekte çip yöntemi yeni umut oldu

Bir Türk Mühendis tarafından geliştirilen çip yöntemi sağlık sperm seçmede kullanılmaya başladı. Tüp bebek tedavisi gören hastaların ilgisini çeken bu yöntem ile yeterli sayıda sperm elde edilen baba adaylarının sağlıklı spermlerinin seçiminde tüp bebek merkezleri tarafından kullanılmakta.
İlk duyulduğunda bilgisayarlı bir yöntem adı gibi olsa da aslen çip denilen şey, bir kanal. Bir uçtan bir uca giden spermlerin sağlıklı kabul edildiği bu yöntem henüz geliştirilmeye devam etmektedir. Bir yandan da bir çok tüp bebek merkezi tarafından kullanılmaktadır.

Bu yöntemde yanlış anlaşılan bir durumu açıklamak gerekir. O da, bu yöntem tüm tüp bebek vakalarında kullanılabilir bir yöntem değildir. Sperm sayısı zaten az olan tüp bebek hastalarında, ekstra maliyet getirerek bu yöntemi kullanmak mantıklı değildir. Hasta isterse tabii ki de denenebilir fakat mikroskop altında zaten ücretsiz (tüp bebek fiyatı içinde) incelenebilen sperm yapısı ve hareketliliği, bu yöntemle başarıyı arttırmayacaktır.

Tüp bebek merkezleri konu üzerinde durduğu yöntem, zaman içerisinde geliştirilecek ve netleştikten sonra tüm tüp bebek doktorları ve embriyologlar tarafından standart olarak kullanılacağını düşünüyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.