‘Tüp bebekte Avrupa’dan iyiyiz’

‘Tüp bebekte Avrupa’dan iyiyiz’

İlk olarak 2001 yılında İstanbulda kurulan ve 4. şubesini Konyada açan Eurofertil Tüp Bebek Merkezi, hizmeti bebek sahibi olmak isteyen Konyalıların ayağına getirdi.

Bir hastaneye bağlı olmaksızın sadece tüp bebek ve kısırlık tedavisi ile ilgilendikleri için bu konuda oldukça başarılı olduklarını belirten İstanbul Eurofertil Medikal Direktörü Jinekolog Op. Dr. Hakan Özörnek, “Konya’da açtığımız şube ile hizmeti Konyalı hastalarımızın ayaklarına kadar getirebilmiş olmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Konya’dan bir çok hasta tedavi olabilmek için İstanbul’a veya Ankara’ya kadar gitmek zorunda kalıyordu. Açtığımız bu şube ile Konyalı hastalarımız daha ucuz maliyetlerle tedavi olabilecek” dedi. Konya şubesini açtıkları ilk günden bu yana yaklaşık 100 hasta ile ilgilendiklerini belirten Hakan Özörnek, amaçlarının uyguladıkları tedavide en düşük maliyetle en iyi sonucu almak olduğunu bildirdi. En büyük prensiplerinin de hastayla ilgilenmek ve hastayı tedavi sürecinde bilgilendirmek olduğunu dile getiren Özörnek, “Hastanın kendisinin farkında olması ve hangi tedavilerin uygulandığını bilmesi tedavi sürecini hızlandırıyor. Bu nedenle hastalarımıza psikolojik danışmanlık hizmetleri ile birlikte, hastalıkları konusunda bilgi vermekteyiz. Hastalarımızı tedavi ederken de, zaman dayatması yapmamakta ve hastamız için en uygun olan gün ve saatte tedavi yapmaktayız. Bu sayede günlük yaşamda meydana gelebilecek bir aksaklığın da önlenmesini sağlamış oluyoruz” dedi.
Konya Eurofertil olarak 4 aylık bir süreç içerisinde büyük başarı elde ettiklerini belirten Konya Eurafertil Tüp Bebek Merkezi Medikal Direktörü Jinekolog Op. Dr. Fuat Ali, bu kadar kısa sürede büyük başarılar elde etmenin kendilerini onurlandırdığını dile getirdi. Hastaların tedavi sürecinde 13 doktor bir araya gelerek en uygun tedavi yöntemini ortaya koyduklarını ifade eden Op. Dr. Fuat Ali, zaman zaman yaptıkları yurt dışı gezileri ile de Avrupa’da konuyla ilgili meydana gelen gelişmeleri uygulamaya çalıştıklarını söyledi. Türkiye’nin tüp bebek ve kısırlık tedavisi konusunda bir çok Avrupa ülkesinden bile gelişmiş olduğuna dikkat çeken Fuat Ali, yasal düzenlemelerle engellenen bir çok araştırmanın Türkiye’de yapılabildiğini ve önemli sonuçlara ulaşıldığını belirtti. Fuat Ali, gelişen teknik imkanlar neticesinde tüp bebek ve kısırlık tedavisi konusunda ciddi adımlar atıldığını da ifade etti. Fuat Ali, hamile kalma oranın ilerleyen yaşlarda azaldığını kaydederek, “Yapılan tedaviler neticesinde 30 yaş altı kadınların hamile kalma oranı yüzde 60, 30-40 yaş arası kadınların hamile kalma oranı yüzde 45 ve 40 yaş üzeri kadınların hamile kalma oranı ise yüzde 15 olarak saptanmıştır” dedi.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.