Tüp bebekler bir araya geldi

Tüp bebekler bir araya geldi

Tüp Bebek yöntemi ile binlerce aileyi çocuk sahibi yapan Özel Selçuklu Hastanesi Tüp Bebek Merkezi bu seferde tüp bebekleri doğum gününde buluşturdu

Özel Selçuklu Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nde gerçekleştirilen başarılı operasyonlar sonucu dünyaya gelen tüp bebekler, doğum günü partisinde bir araya geldi. Konya’nın ilk tüp bebek merkezi olarak kurulan ve 2004 yılında Konya’nın ilk tüp bebek tedavisini gerçekleştiren Özel Selçuklu Hastanesi Tüp Bebek Merkezi, bugüne kadar birçok başarılı operasyona imza attı. Özel Selçuklu Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nde 26 Şubat 2006 tarihinde dünyaya gelen tüp bebek Şevkihan Dutar’ın doğum günü olması münasebetiyle Meram Yeni Yol Konakları'nda doğum günü partisi düzenlendi. Partiye çok sayıda tüp bebek yöntemi ile dünyaya gelen çocuklar ve aileleri katıldı. Bir dönem Özel Selçuklu Hastanesi Tüp Bebek Merkezi sorumluluğunu yürüten Prof. Dr. Mehmet Çolakoğlu, Konya’da başarılı operasyonlar yapmaya başladıklarını belirterek, “Kısırlık tedavisinde günümüzdeki en ileri tedavi tekniği olarak kabul edilen tüp bebek tedavisi özverili ve detaylı bir çalışma gerektirmektedir.  21 yıldır akademik olarak sürdürdüğüm tüp bebek tedavisiyle ilgili çalışmalarımı 2004 yılında Konya Özel Selçuklu Hastanesi'nde kurduğumuz tüp bebek merkeziyle uygulamaya geçirdik. Bu 8 yıl içerisinde çocuk hasreti çeken binlerce ailenin derdine derman olduk ve dünya standartlarının üzerinde bir başarı yüzdesi yakaladık. Konya'da Özel Selçuklu Hastanesi'nin öncülük ettiği tüp bebek tedavisini bugün birçok merkez uygular hale geldi, insanlarımız tüp bebek tedavisine güvendi, tüp bebek tedavisi çok yaygın şekilde uygulanır hale geldi" dedi. Tüp bebekle dünyaya gelen çocukların bazılarının ilkokula gittiğini söyleyen Çolakoğlu, "8 yıl önce başlayan başarılı operasyonlarımız sayesinde dünyaya gelen tüp bebeklerimizin bugün ilkokul çağına gelmiş olması, bizimle iletişim kurmaları, elimizi öpmeleri, birbirleriyle arkadaşlık kurmaları, gözlerindeki parıltı hiçbir şeye değişilmez. Onları bu şekilde bir arada görünce mutluluğumuz bir kat daha arttı”  sözlerini kullandı.

Özel Selçuklu Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi Sorumlusu Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nil Okur ise “ Tüp bebek tedavisiyle ilgili sosyal güvenlik kurumu gerekli düzenlemeleri yapmıştır. Özel hastanelerde ve devlet hastanelerinde uygulanan tüp bebek tedavileri artık çok daha yaygın merkezlerde uygulanır hale gelmiş, orta ve alt gelir grubundaki ailelerin bile üstesinden gelebileceği ödeme şartlarını yakalamıştır. Bunun yanı sıra bazı ailelerimizde tüp bebek tedavisiyle alakalı sosyal endişeler gözlemliyoruz. Çocuk sahibi olma mutluluğu göz önüne alındığında bu tip korkuların ne kadar önemsiz ve yersiz olduğu hemen ortaya çıkmaktadır" diye konuştu. ilk denemede çocuk sahibi olamayan ailelere de seslenen Okur, "Tedavi merkezlerinde başarı oranı yüzde 70'lere kadar çıktı. Buna rağmen, başarısızla sonuçlanan işlemlerde olabilmektedir. Fakat, birkaç seferlik denemeler sonucu çocuk sahibi olabilen ailelerimizin sayısı da azımsanamayacak kadar çoktur" ifadeleriyle kimsenin umutsuzluğa düşmemesini söyledi. Tüp bebek yöntemi ile dünyaya gelen Şevkihan Dutar’ın babası Mehmet Ali Dutar da 16 sene sonra çocuk sahibi olduğu için çok mutlu olduğunu belirtti.

MUSTAFA ÖZÇELİK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.