Tünelde Lastikleri Yanan Tır'a İtfaiye Ekipleri Ulaşamadı

Tünelde Lastikleri Yanan Tır'a İtfaiye Ekipleri Ulaşamadı

Gaziantep-Osmaniye otoyolundaki Kızlaç tünelinde bir TIR yandı. Yaklaşık 3 km uzunluğundaki tünelde yanan TIR’a araç yoğunluğundan dolayı geç müdahale edildi. Yangın nedeni ile tünelde araç kuyruğu 3 şerit halinde 2 km’ye ulaştı....

Gaziantep-Osmaniye otoyolundaki Kızlaç tünelinde bir TIR yandı. Yaklaşık 3 km uzunluğundaki tünelde yanan TIR’a araç yoğunluğundan dolayı geç müdahale edildi. Yangın nedeni ile tünelde araç kuyruğu 3 şerit halinde 2 km’ye ulaştı.

Edinilen bilgiye göre olay gece Kızlaç tünellerinde meydana geldi. Yağlık mısır yüklü olan ve sürücülüğünü Ahmet Güvenç’in yapığı 03 YC 618 plakalı TIR’ın lastikleri aşırı ısınmadan dolayı tünelin içinde alev aldı. Yangın yerine ulaşmaya çalışan itfaiye ve ambulansa, trafik polisi eskortluk yaptı. Polis, sürekli anons yaparak, kuyruktaki araçların yol vermesini istedi. Gaziantep Büyükşehir İtfaiye ekipleri yangın yerine vardığında, alevler söndüğü için soğutma çalışması yaptı.

TIR sürücüsü Ali Güvenç, tekerlerin aniden yanmaya başladığını belirterek, telefonla itfaiye ekibine ulaşamadığını iddia etti. Güvenç, polis ve Jandarmaya haber verdikten bir saat sonra Bahçe Belediyesi’ne ait itfaiyenin geldiğini ileri sürdü. Güvenç, itfaiyecilerin su sıkacak aletinin çalıştıramadığından dolayı, yangına söndürme tüpleriyle müdahale edildiğini, ancak onların da yeterli gelmediğini belirtti. İtfaiye ekibine tepki gösteren Güvenç, lastikler kül olduktan sonra yangının kendiliğinden söndüğünü belirterek, iş işten geçtikten sonra su sıkacak hortumunun çalışmaya başladığını aktardı. Şoför Ali Güvenç, “Can kaybı olsa gelinmiyor. Göğsüm sıkıştığı için 112 sağlık ekibi beni ambulansa alıp oksijen verirken, polis yattığım için bana kızıyor. Türkiye’nin geldiği hali görün.” şeklinde tepki gösterdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.