Tunceli-erzincan Yolunun Kapanmasına Vatandaşlardan Tepki

Tunceli-erzincan Yolunun Kapanmasına Vatandaşlardan Tepki

İçişleri Bakanlığı tarafından cumartesi sabah saatlerinden itibaren trafiğe kapatılan Tunceli-Erzincan karayolu tekrar ulaşıma kapatıldı. Ulaşımın kapanması nedeniyle mağdur olan vatandaşlar yetkililerin açıklama yapmamasına tepki gösterdi.  &n

İçişleri Bakanlığı tarafından cumartesi sabah saatlerinden itibaren trafiğe kapatılan Tunceli-Erzincan karayolu tekrar ulaşıma kapatıldı. Ulaşımın kapanması nedeniyle mağdur olan vatandaşlar yetkililerin açıklama yapmamasına tepki gösterdi.

    Çatışmalarda ölen PKK'lı teröristler için Tunceli merkeze bağlı Alacık köyünde oluşturulan sözde şehitlik mezarlığının açılışının törenle yapılacağı duyumu üzerine İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla Tunceli-Erzincan karayolu cumartesi günü araç trafiğine kapatılmıştı. Güvenlik önlemleri alınarak araç geçişine izin verilmeyen karayolu, pazar akşamı kontrollü şekilde ulaşıma açılmıştı.

    Yol, bugün sabah saatlerinde Tunceli Valiliği'nin talimatı ile yeniden kapatıldı. Jandarma ve polis ekipleri hiç bir aracın geçişine izin vermedi. Saatlerce yolda bekledikleri için mağdur olduklarını ifade eden vatandaşlar, yetkililerin herhangi bir açıklama yapmamasından şikayetçi oldu. Yolun kapalı olduğu yönünde herhangi bir bilgisi olmadığı için yola çıktığını söyleyen İsmail Özyol isimli vatandaş, “Haberimiz olsaydı yola çıkmazdık. Üç saatten fazladır bekliyoruz. Yazık değil mi bu vatandaşlara?” dedi.

    Trabzon'a balık almaya gittiğini ancak yolda durdurulduklarını ifade eden Osman Orak adlı vatandaş da uygulamaya tepki göstererek mağduriyetlerin giderilmesini istedi. Tunceli-Erzincan karayolunda vatandaşların bekleyişleri sürerken, yolun ne zaman açılacağı yönünde bir açıklama yapılmadı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.