Tunceli Belediyesi 6 Bin Kişilik Aşure Dağıttı

Tunceli Belediyesi 6 Bin Kişilik Aşure Dağıttı

Tunceli Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle 6 bin kişiye aşure dağıttı. Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul ve eş Başkan Nurhayat Altun’nun katıldığı aşure dağıtımı öncesi bir konuşma yapan Belediye eş başkanı Nurhayat Altun,...

Tunceli Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle 6 bin kişiye aşure dağıttı. Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul ve eş Başkan Nurhayat Altun’nun katıldığı aşure dağıtımı öncesi bir konuşma yapan Belediye eş başkanı Nurhayat Altun, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Tunceli Yer altı Çarşısı üstünde kurulan 6 bin kişilik aşure dağıtımı öncesi bir konuşma yapan Belediye eş Başkanı Nurhayat Altun, "Bugün on iki imamların bittiği gün. Orucunuz, lokmanız, birliğin; beraberliğin lokması olsun. Hak kabul etsin" dedi.

Alevi inancında on iki imamların ve Hz. Hüseyin’in yerinin ayrı olduğunu belirten Altun, "Biz şuna inanıyoruz ki bir halk inancıyla, diliyle, kültürüyle var olabilir. Bizlere unutturulmak istenen inancımız, yok sayılan inancımız, yasaklanan inancımıza rağmen biz her koşulda, her şartta her zulme karşı direnerek bugün de inancımızın gerekliliğini yerine getirdik. Getirmeye de devam edeceğiz" dedi.

On iki çeşidin sembolü olan aşurenin birlik, beraberlik ve halkların kardeşleşmesinin sembolü olmasını dileyen Altun, "Bu lokmamız ortak yaşamın lokması olsun. Bu lokmamız barışın lokması olsun. Tüm inanan; inançlı insanlarımızın bu uğurdaki çabasını, emeğini saygıyla karşılıyoruz" şeklinde konuştu.

Altun’nun konuşmasının ardından söz alan Cem evi dedesi Kadir Bulut’un dualarının ardından vatandaşlara aşure dağıtımı gerçekleşti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.