Tunç: Ezberci bir gençlik yetiştiriyoruz
'Yeni Model Türk Eğitim-Öğretimi Projesi' hakkında açıklamada bulunan Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektör Adayı Recep Tunç, üniversitelerin toplumun sorunlarını çözen özel ve spesifik konularda araştırma yapması gerektiğini söyledi. Meram Tıp Romotoloji Bilim Başkanı ve SÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Recep Tunç, 90 Günde Devr-i Alem Projeleri'nden biri olan “Yeni Model Türk Üniversiteleri” projesi kapsamında, Konya Gazeteciler Cemiyet’in de basın toplantısı düzenledi.
“Bu projeler gerçekçi ve kolay uygulanabilir projelerdir” diyen Prof. Dr. Recep Tunç, üniversitelere saygınlık kazandırmak amacıyla Yeni Model Türk Eğitim-Öğretimi Projesi hakkında da bilgi verdi. Tunç, “Üniversite mezunu sayımızı artırmak için, yanlışlıkla, üniversiteye giren her insanı mezun ettik. Üniversiteye girişi, yanlışlıkla, en önemli hedef olarak algıladık. Okullarımızda eğitim programlarının yerine, yanlışlıkla, öğretim programlarına ağırlık verdik. Ezberci bir gençlik yetiştirdik. Bu durum toplumumuzu ahlaki yönden olumsuz etkiledi. Devran döndü, üniversite sistemimiz işlemez hale geldi. Mevcut Üniversiteler ömürlerini tamamladı. Bu proje ise Toplumu ve kültürü ile barışık ahlaklı bireyler yetiştirmeyi amaçlayan ilk eğitim ve bireylerine üst düzey başarı kazandırmayı amaçlayan orta ve yüksek öğretim programlarını içermektedir. Yeni Model Türk Üniversiteleri daha özel ve spesifik konularda öğretim ve araştırma yapan kurumlar haline getirilmelidir” dedi.
Bu kapsamda Eğitim, İnsan Sağlığı, Mühendislik ve Hukuk Üniversiteleri oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Tunç, “Meslek Ahlakını artırmak ve insani ilişkileri üst düzeye çıkarabilmek için Yeni Model Üniversitelerde Çıraklık Sınıfları oluşturulmalıdır. Tıp Üniversitelerinde Hasta Bakıcılığı, Hukuk Üniversitelerinde ise Hapishane Çıraklık Sınıfları oluşturulmalıdır. Yeni Model Türk Üniversitelerinde, Akademisyenlik Öğretim ve Bilim Akademisyenliği şeklinde ikiye ayrılmalıdır. Atanma ve akademik yükseltme ölçütleri, akademisyenin öğretim başarı puanlarına göre oluşturulmalıdır. Her akademisyen için öğretim başarı puanları, Üniversite Soru Bankasınca yapılan merkezi sistem öğrenci sınavları ile 3–5 yıllığına hesaplanmalıdır. Yeni Model Türk Üniversitelerinde öğretilecek konular, toplumun ihtiyacına göre belirlenmelidir. Mezuniyet için Merkezi Sistem teorik bilgi ve pratik uygulama sınavlarından asgari yeterlilik şartı olmalıdır” dedi. Bu projeyi diğer projelerle birlikte tamamlandıktan sonra hükümete, ilgili bakanlıklara ve yüksek öğretim kurumlarına ileteceklerini anlatan Tunç, “Rektörlük seçiminde Ya Selçuk Üniversitesini idare etmeye çalışacak adaylardan birisini Ya da Türk ve Dünya Üniversitelerine yön vermeye çalışacak olan bir adayı tercih edeceğiz. Bizler asla ve asla güçlünün yanında değil, kesinlikle ve kesinlikle doğrunun yanında yer almalıyız. Çünkü Allah bizden emaneti ehline teslim etmemizi istiyor” dedi.
MERHABA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.