Tuna'dan Melih Gökçek'e: Kimseyi hırsızlıkla suçlamadım

Tuna'dan Melih Gökçek'e: Kimseyi hırsızlıkla suçlamadım

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Melih Gökçek ile Mustafa Tuna arasındaki hafriyat gelirleri kavgası devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, katıldığı bir TV programında hafriyat gelirinin aylık 30 bin lira iken, belediyeye devrolduktan sonra ortalama 15 milyon liraya yükseldiğini açıklamıştı. Bu açıklama ardından istifası alınarak görevini bırakan eski başkan Gökçek, sosyal medya hesabı üzerinden iddialara "Tuna attığı twitte ve bir tv'de yaptığı konuşmada resmen vatandaşın gözünde bizi hırsız ilan etmiş" diyerek Tuna'ya "İnsanları aylık 15 milyon gelir elde ettiğinizi söyleyerek niçin aldatıyorsunuz?" diye yanıt vermişti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, eski başkan Melih Gökçek'in bizi "hırsız ilan etmiş" sözleri üzerine yeni bir açıklamada bulundu. Tuna yaptığı açıklamasında "Lütfen satır aralarından kimse cımbızla bir şeyler çıkarıp ‘niyet okuyuculuğu’ rolüne bürünmesin" diyerek "Melih Bey’in de belirttiği gibi hafriyat gelirleri dönem dönem artış - azalış gösterebilir. Yıldan yıla da farklılık gösterebilir" dedi.

İşte Tuna'nın o açıklamaları şu şekilde:

"Geçtiğimiz günlerde A Haber’de Ankara Temsilcisi Sayın Murat Akgün ile ‘özel röportaj’ programında birçok soruyu yanıtladık. Fakat programdaki bir soru ve yanıt polemik haline getirildi

Verdiğim cevap spontane gelişti. Melih Gökçek’i suçlamak ve karalamak niyeti ile bir söz söylemedim. Konu bazı çevrelerce Sayın Melih Gökçek’e karşı bir algı oluşturmaya doğru yöneldi. Herkesin bilmesini isterimki, ben kimseyi hırsızlıkla suçlamadım; suçlayamam da. Hafriyat gelirleri dönem dönem artış - azalış gösterebilir. Yıldan yıla da farklılık gösterebilir. İnşaat sezonunun ivmesine göre de bu tür gelirler değişkendir. Bu rakamlar Melih Bey’in de belirttiği gibi değişkendir. Bazı çevrelerin abarttığı rakamlar kamuoyunu yanıltma amaçlı olup art niyetlidir. Bizim için önemli olan bize verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmektir. Lütfen satır aralarından kimse cımbızla bir şeyler çıkarıp ‘niyet okuyuculuğu’ rolüne bürünmesin.”

Tuna'nın "fiyat farklılık gösterebilir" dediği rakam, 14 milyon 970 bin Türk Lirası.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.