Tüik Afyonkarahisar’da Ki Ölüm Oranlarını Ve Nedenlerini Açıkladı

Tüik Afyonkarahisar’da Ki Ölüm Oranlarını Ve Nedenlerini Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) Manisa Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2015 yılında Afyonkarahisar’daki ölümlerin yüzde 43’ünün dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklandığı belir...

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) Manisa Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2015 yılında Afyonkarahisar’daki ölümlerin yüzde 43’ünün dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklandığı belirtildi.

Konu ile ilgili TÜİK’ten yapılan yazılı açıklamada, Afyonkarahisar’da daimi ikametgaha göre nedeni tespit edilebilen ölüm sayısının 2015 yılında 4 bin 945 olduğu kaydedildi. Ölüm nedeni tespit edilebilen ölümlerin yüzde 43,4’ünün dolaşım sistemi hastalıkları ve yüzde 15,9’unın ise iyi ve kötü huylu tümörlerden kaynaklandığının vurgulandığı açıklamada, ölümlerin yüzde 13’ünün solunum sistemi hastalıklarından yüzde 6,2’sinin ise dışsal yaralanma ve zehirlenmelerden kaynaklandığı vurgulandı. Açıklamada, ayrıca iç salgı bezi beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklara bağlı ölüm oranının yüzde 5 olduğunu ifade edilirken, sinir sistemi ve duyu organlarına bağlı hastalıklarından kaynaklanan ölüm oranının ise yüzde 3.7 olduğunu aktarıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.