Tübitak’tan Şanlıurfa’ya İki Altın Madalya

Tübitak’tan Şanlıurfa’ya İki Altın Madalya

Bu yıl 22’ncisi düzenlenen TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları’na katılan Özel Çağlayan Murat Koleji iki altın madalya ile döndü. 5 branşta verilen 19 altın madalyanın 2’sini alan Murat Koleji, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde...

Bu yıl 22’ncisi düzenlenen TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları’na katılan Özel Çağlayan Murat Koleji iki altın madalya ile döndü. 5 branşta verilen 19 altın madalyanın 2’sini alan Murat Koleji, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde altın madalya alan tek okul oldu.

Son yıllarda ulusal ve uluslararası yarışmalarda büyük başarılara imza atan Şanlıurfa Özel Çağlayan Murat Liseleri TÜBİTAK tarafından düzenlenen 22. Ulusal Bilim olimpiyatlarında da büyük başarı elde etti. 5 branşta yapılan 11 bin 925 öğrenci arasından seçilen 329 kişinin katıldığı olimpiyatlara biyoloji ve kimya alanında 4 öğrenci ile yarışmaya dâhil olan Murat Liseleri, biyoloji dalında verilen 3 altın madalyadan 2’sini hak kazandı. Altın madalya alan öğrencilerden Ahmet Melih Özoğuz ve Bedir Kaya’ın mili takıma seçilmesi ise kesin gözü ile bakılıyor.

Okul Müdürü Ahmet Arslan, Ankara’nın doğusunda bu başarıyı yakalayan tek okul olma özelliğini yakaladıklarını dile getirdi. Öğrencilerin çok zor bir evreden geçtiklerini aktaran Arslan, bu olimpiyat için öğrencilerin 4 yıl boyunca düzenli çalıştıklarının altını çizdi. Öğrenciler adına ümitli olduğunu aktaran Arslan, bundan sonraki süreçte öğrencilerin milli takıma alınmaları ve uluslararası arenada Şanlıurfa’yı temsil etmeleri için çaba sarf edeceklerini belirtti. Arslan, “4 öğrenci ile katıldığımız olimpiyatlardan iki altın madalya aldık. Ankara’nın doğu tarafında kalan illerden sadece biz altın madalya aldık. Bu okulumuz, ilimiz ve bölgemiz adına önemli bir başarı. Azim, sabır ve uzun soluklu fedakarlıklar sonucu bu başarı elde edildi. Öğrencilerimiz bundan sonra milli takıma alınmaları ve daha sonra uluslararası olimpiyatlara katılması için çalışacaklar. Ümit ediyoruz ki geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dünya çapında büyük başarılar elde ederiz. Burada okulun, öğrencinin öğretmenin ve ailenin rolü çok önemli etkenlerdir. Katkı sunan herkese şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Biyoloji dalında altın madalya alan Bedir Kaya ise başarısında okul, aile, öğretmen ve ortamın etkili olduğunu ifade etti. Bu başarıya ulaşmak için büyük emekler sarf ettiğini dile getiren Kaya, “Doğayı sevdiğim için biyoloji alanına merakım vardı. Okul derslerinin dışında günlük yaklaşık 6 saat çalıştık. Bu başarıda okul, aile ve ortamın katkısı var. Memleketim adına güzel bir sonuç oldu. Bu bölgeden de önemli başarıların çıktığını göstermiş olduk. Önümüzdeki yıllarda ülkeme değer katacağıma inanıyorum. Çalışmalarımı derinleştirerek devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

Altın madalya kazanan okulun diğer öğrencisi Ahmet Melih Özoğuz da uluslararası olimpiyatlara katılarak Şanlıurfa’yı temsil etmek istediğini anlattı.

Okulun Olimpiyat Koordinatörü ve Biyoloji Öğretmeni Ahmet Kalalı ise öğrencilerin bu olimpiyatlara hazırlanma evrelerini anlattı. Bu başarının 4 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu aktaran Kalalı, olimpiyata hazırlanan öğrencilerin özel sınıf, laboratuvar ve yurt ortamlarında faydalandığını vurguladı.

Bu arada geçen yıl biyoloji alanında uluslararası olimpiyatlarda dünya 3’üncüsü olan Murat Liseleri öğrencisi Ahmet Bahadır Ak’a da ödülü aynı gün verildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.