TSYD'nin gururları

TSYD'nin gururları

TSYD Konya şubesi Tekvandocuları Türkiye’nin yüz akı oldu. Selver Şeker Avrupa şampiyonu olurken, Selma Canlı ise Avrupa üçüncüsü oldu. TSYD'li sporcuların başarısı camiada sevinçle karşılandı

HEDEF DAHA ÇOK ŞAMPİYONLUK

Ermenistan’da yapılan Tekvando, DEAF Avrupa şampiyonasında Milli mayoyu giyen TSYD Konya şubesi sporcuları bir birincilik ve bir üçüncülük olmak üzere iki madalya alarak Türkiye ve Konya’nın yüz akı oldu. DEAF Avrupa Tekvando şampiyonasında 67 kiloda Milli mayoyu giyen Selver Şeker Avrupa şampiyonu olarak birincilik kürsüne çıkarken,  57 kiloda yarışan Selma Canlı da aynı şampiyonada Avrupa üçüncülüğünü elde etti. Konya 1997 doğumlu olan ve daha önce 2013-2015 yıllarında Türkiye Şampiyonlukları bulunan Selver Şeker; 2013 yılında Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen Olimpiyatlarda  işitme engellilerde Olimpiyat Şampiyonluğu elde etti. Selver Şeker, son olarak 26-28 Ekim 2015 tarihlerinde Ermenistan’da yapılan DEAF Avrupa  Tekvando Şampiyonasında 67 kiloda Avrupa şampiyonu olma başarısını gösterdi.

HEDEFE ADIM ADIM GİDECEĞİM

TSYD’nin Milli sporcusu Selver Şeker, şampiyona sonrası yaptığı açıklamada, “madalyaları bir bir toplayacağım” dedi. Daha önce elde ettiği olimpiyat şampiyonluğuna bir yenisini ekleyerek Ermenistan’da yapılan DEAF Avrupa Tekvando şampiyonasında 67 kiloda Avrupa şampiyonu olduğunu belirten Şeker, “hedefim 2016 Yılında Türkiye’de düzenlenecek olan Dünya şampiyonluğunu kazanmak. Hedefe, adım adım; madalyaları tek tek toplayarak yürümek istiyorum” şeklinde konuştu. .

TSYD ve kendi adıma Avrupa şampiyonluğuna ulaştığı için mutlu olduğunu belirten Şeker, antrenörleri Hüseyin Toprak ve M. Gökhan Ergün’e teşekkür  etti.

SELMA CANLI BRONZ ALDI

Ermenistan’da yapılan şampiyonada 57 kiloda Milli mayoyu giyen Selma Canlı ise, Avrupa üçüncüsü oldu. 1996 Konya doğumlu olan Selma Canlı, kariyerinde 2012-2015 yılları arasında Türkiye Şampiyonluklarına ulaştı.  Canlı’nın, bunların yanı sıra 2012 Dünya 3.’lüğü, 2013 Olimpiyat 3.’lüğü ve 2015 Avrupa 3.’lüğü bulunmakta. Birincilik kürsüsüne çıkarak altın madalya alması için daha çok çalışmam gerektiğinin farkında olduğunu belirten Selma Canlı, “Ermenistan’da düzenlenen Avrupa Şampiyonasında güçlü rakipler karşısında Avrupa 3. olmak beni mutlu etti. Daha iyi dereceler alabilmek için çok çalışmam gerektiğinin farkındayım. Birincilik kürsüsüne çıkan takım arkadaşım Selver Şeker’i de başarısından dolayı kutluyorum. Hedefimi Dünya şampiyonasında altın madalyaya ulaşmaktır” dedi. 

ÇINAR: HİZMETİN KARŞILIĞINI ALIYORUZ

TSYD Konya şube Başkanı Recep Çınar, spora yaptıkları yatırımların ödüllerini almaya başladıklarını belirtti ve hedeflerinin Dünya şampiyonası olduğunu açıkladı. Çınar, Avrupa şampiyonasında Milli mayoyu giyen ve başarılı olan Selver Şeker ve Selma Canlı’yı da kutlayarak antrenörler Hüseyin Toprak ve M. Gökhan Ergün’e de verdikleri emekten dolayı teşekkür etti. Çınar, TSYD Konya şubesi sporcularının ulusal ve uluslararası şampiyonalarda gösterdikleri başarılarda, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç başta olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik'in, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun desteklerinin gözardı edilemeyecek kadar  büyük olduğunun altını çizdi. 

SPOR SERVİSİ  merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.