TSYD’de yeni hedefler

TSYD’de yeni hedefler

Olağan Genel Kurulu yapan Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şubesi, yeni dönemde eğitime yönelik çalışmaların yanı sıra spora hizmet edenlerle daha sık fikir alış verişinde bulunacak

Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şubesi’nin yeni başkanı Recep Çınar, geçtiğimiz Cuma günü yapılan genel kurulun olgun bir hava içerisinde geçmesinin son derece sevindirici olduğunu belirtirken, davet edilmelerine rağmen kongreye ilgi göstermeyenlere de sitem etti. Çınar, yeni dönemde spor yazarlığının ivme kazanması, spor muhabirlerinin kendilerini geliştirmesi ve daha donanımlı bir hale getirilmesi için çaba gösterileceğini söyledi. Yeni dönemde eğitime yönelik çalışmaların da yapılacağını söyleyen TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar, bu konudaki düşüncelerini şu şekilde açıkladı:
“Öncelikle TSYD Konya Şubesine akredite bürosu, yönetimde görev yapan insanlar da akredite memuru gibi bakılmasının imajını ortadan kaldıracağız. TSYD Konya Şubesi’ni sadece müsabaka günlerinde değil, haftanın her gününde hatırlanacağı bir kurum haline getirmenin gayretini göstereceğiz. Özellikle spora emek veren kişi ve kuruluşlarla iyi ilişkiler içinde olacağız. Örneğin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Konya Amatör Spor Kulüpleri ve Taban Birlikleri gibi spora hizmet eden kişi ve kuruluşlarla sürekli temas halinde olacak ve fikir alış verişlerinde bulunacağız. Bütün bunları yaparken de, amacımızın Konya sporunun çıtasını yükseltmek olduğunun bilinmesini isteriz” dedi. Çınar, meslek içi eğitimlere de önem vereceklerini, bu konuda da çalışmalar yapacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
“Burada özellikle spor muhabirleri arkadaşlarımızın bilgi birikimlerini daha da zenginleştirmeleri noktasında çalışmalar yapacağız. Sporun sadece futboldan ibaret olmadığını, diğer branşlarda da bilgi sahibi olmaları için aylık seminerler düzenleyeceğiz. Örnek vermek gerekirse, boks, güreş, tekvando, halter, bisiklet ve diğer amatör branşlarda il temsilcileri ve antrenörlerle toplantılar yapıp, spor muhabirleri arkadaşlarımızın bu branşlarda da bilgilenmelerine ve teknik konulara daha derinden sahip olmalarına olanak sağlayacağız. Aylık olarak düzenleyeceğimiz kurslara ya da seminerlere katılmayan spor muhabirleri arkadaşlarımızın akreditelerini de yeniden gözden geçireceğiz. Bu anlamda da gazete patronları ve spor müdürlerinden de TSYD’ye destek vermelerini isteyeceğiz. Konya Şubesi olarak belki de Türkiye’de bir ilke imza atmanın da gururunu yaşayacağız” diye konuştu. Çınar, aynı çalışmaların Antalya, Karaman ve Aksaray illerinde de yapılacağını, bu şehirlerde görev yapan temsilcileri de yoğun bir mesainin beklediğini söyledi.
GÖREV BÖLÜMÜ YAPILDI
Türkiye Spor yazarları Derneği Konya Şube Başkanı Recep Çınar, Cuma günü yapılan olağan genel kurulun ardından, yeni yönetimin görev bölümünün de gerçekleştirildiğini söyledi.  Dün bazı basın yayın organlarında çıkan  “TSYD görev bölümü yaptı” haberinin yanlış bir anlaşılmadan kaynaklandığını ifade eden Çınar, görev bölümünün de şu şekilde gerçekleştiğini söyledi: “Başkan: Recep Çınar, Başkan Vekili: Zafer Varol, Asbaşkan: Emen Demir, Genel Sekreter: Ahmet Eser, Sayman: Sabit Horasan. Üyeler: Cihat Yazıcı ve Orhan Berk.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.