TSE, Akkuyu NGS'de 4 milyar liralık yerli ürün kullanılmasını sağladı

TSE, Akkuyu NGS'de 4 milyar liralık yerli ürün kullanılmasını sağladı
Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Mahmut Sami Şahin, verilen hizmetlerle yaklaşık 4 milyar liralık yerli malzemenin sanayicilerden tedarik edilerek projede kullanıldığını bildirdi.

Şahin, AA muhabirine, TSE'nin, uluslararası standardizasyon kuruluşlarında aktif görev üstlenen, yaygın hizmet ağıyla değer üreten ve iş dünyasını ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda deney-muayene-gözetim-belgelendirme gibi uygunluk değerlendirme hizmetleri veren yetkin kuruluş olduğunu söyledi.

Sanayicilerin yüksek kalitede, uluslararası standartlara uygun üretimine hizmet eden TSE'nin sadece ülkede değil, uluslararası alanda da tercih edilen, prestijli bir marka değerine kavuştuğunu ifade eden Şahin, "İslam Ülkeleri Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsünün kurulmasına öncülük eden, Türk cumhuriyetlerinde standardizasyon teşkilatlarının tek çatı altında toplanmasını sağlayan TSE, dünyanın birçok ülkesindeki kuruluşlarla kurduğu güçlü iş ilişkileriyle sanayicilerimizin yaşayabileceği olası teknik engelleri bertaraf etmekte. TSE, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi doğrultusunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının hedeflediği yüksek katma değerli üretim, sanayide verimlilik artışı, dijital dönüşüm alanlarında standardizasyon ve uygunluk değerlendirme hizmetleriyle yenilikçi mal ya da hizmetlerin üretilmesine zemin hazırlayarak, girişimciliği desteklerken diğer yandan alanında sahip olduğu tecrübe ve deneyimle öncü rol oynuyor." diye konuştu.

Türkiye'nin enerji politikasına katkı

Şahin, TSE'nin Türkiye'nin enerji politikası doğrultusunda da faaliyetler yürüttüğüne işaret ederek, ülkenin elektrik üretiminin yüzde 50'sinden fazlasının ithal kaynaklardan elde edildiğine dikkati çekti.

Türkiye'nin, daha fazla yatırım yoluyla yerli üretim kapasitesini artırmak amacıyla enerji sektöründe yeniden yapılanma arayışına girdiğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"Ülkemizin ekonomik büyümesi ve gelişimine paralel 2017'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız 'Milli Enerji ve Madencilik Politikası'nı açıklamıştır. Politika, öncelikle Türkiye'nin ithal enerji kaynaklarına bağımlılığını azaltmayı amaçlarken üç ana noktaya odaklanmaktadır. Bunlar, enerji arz güvenliğinin iyileştirilmesi, yerli enerji kaynaklarının kullanımının artırılması da dahil yerelleştirme, enerji piyasalarında öngörülebilirliğin geliştirilmesidir. Diğer taraftan Türkiye’nin On Birinci Kalkınma Planı enerji konusunda önemli hedefler ortaya koymaktadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.