Trakya İnci Derneği 'Sürgün İnek' Filminin Oyuncularını Çorlu’ya Getirdi

Trakya İnci Derneği 'Sürgün İnek' Filminin Oyuncularını Çorlu’ya Getirdi
Ülkede 1997’de yaşanan 28 Şubat sürecinin halk üzerindeki etkisini, yaşanmış bir olay aracılığıyla komedi üslubuyla aktaran 'Sürgün İnek' filminin oyuncularından Eşref Kolçak, Mine Teber, oyuncu ve senarist Serkan Öztürk ve yönetmen...

Ülkede 1997’de yaşanan 28 Şubat sürecinin halk üzerindeki etkisini, yaşanmış bir olay aracılığıyla komedi üslubuyla aktaran 'Sürgün İnek' filminin oyuncularından Eşref Kolçak, Mine Teber, oyuncu ve senarist Serkan Öztürk ve yönetmen Ayhan Özen, Tekirdağ Çorlu’da Orion AVM’deki kokteyl alanına girişte halkın yoğun ilgisiyle karşılandı.

Trakya İnci Derneği'nin organize ettiği kokteyl ve söyleşiden sonra aynı anda 5 salonda gösterilen Sürgün İnek filmini, oyuncularla beraber halk izleme imkanı bulurken, gösterimden önce insanlar resim çektirmek için birbiriyle yarıştı. Oyuncular kendilerine sorulan sorulara da cevap verdi.

Sürgün İnek filminin yönetmeni Ayhan Özen, yaptığı açıklamada, “Bizim 28 Şubat'ta yaşadığımız bazı acıları gülerek anmaktı bizim derdimiz, böyle bir hedefle yola çıktık, 28 Şubatı eleştiren, hicveden, buna benzer daha öncesi seksen darbesiydi, daha önce altmış yediydi, bu gibi dönemlerde yaşadığımız zorlukları bir daha yaşamamak maksadıyla ve o günleri gülümseyerek, tebessümle analım ve bir daha o günleri yaşamayalım diye düşünmüştük, biz dilimizin döndüğünce onu anlatmaya çalıştık.” dedi.

Oyuncu Eşref Kolçak da “Bugün sinema seyrediyorsanız, yeşil çamın sayesinde sinema seyrediyorsunuz, ayrıca şu kadarını da söyleyeyim biz yeşil çam sineması değil, Türk sineması yaptık, bizim sinemamızı yaptık. Sürgün İnek'teki tek amaç tamamen bizim sinemamızı sizlere seyrettirmekti.” diye konuştu.

"Sürgün İnek'i, diğer komedi filmlerinden ayıran neydi ve neden bu filmi seyretmeliyiz?" Sorusuna cevap veren oyuncu Mine Teber ise şunları ifade etti: "Her şeyden önce gerçekten çocuklarla oturup doyasıya kahkahalarla gülebileceğimiz durum komedisi diyelim biz ona, içinde gerçekten küfür olmadan, hiçbir absürt bir komediye hareket olarak dayanmayan ve sadece durumuna güldüğümüz ve üstünde düşündüğümüz bir film, düşüncelerimizi gerçekten bir elekten geçirmemize yardım eden bir film, gerçekten insan kendini orada, her hangi bir karakterin yerine koyduğu zaman, eline verilen fırsatları nasıl kullanması gerekir bir insanın diye, onu düşünme süzgecinden geçirmesi için bir fırsat olan bir film, gerçekten çocuğunuzla çocuğumuzla izlemenizi tavsiye ederim."

Trakya İnci Derneği Genel Sekreteri Büşra Bektaş da yaptığı açıklamada, “Sürgün İnek filminin ekibini halkımızla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Trakya İnci Derneği olarak kültürel, sosyal faaliyetlerimize bir yenisini daha eklemiş olduk. Halkımız, beklentimizin üzerinde ilgi göstererek, film yapımcılarına ve oyuncularına daha sonraki çalışmaları için moral verdiklerini düşünüyoruz.” diye ifade etti.

FİM HAKKINDA

Yıl 1997... Düşüncelerinden ötürü insanların sürüldüğü günlerde, Gomalak köyünde Şevket ve Cemile kendi halinde yaşayan, birbirlerini ve inekleri Sarıkız'ı çok seven bir çifttir. Bu çiftin hayatları, ineklerinin Atatürk büstünü kırmasıyla birden bire içinden çıkılmaz bir hal alır. Bu olayın çığ gibi büyüdüğüne, hadisenin köy sınırlarını aştığına, şaşkınlık ve korkuyla şahit olurlar. Muhtarından ihtiyar heyetine, bürokratından askerine, herkes bir ineğin peşine düşer.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.