Trafolar kaldırmıyor

Trafolar kaldırmıyor

Elektrik kesintileri bıktırdı. EMO İl Temsilcisi Ali Kemal Başaran, elektrik altyapısının yetersiz olduğunu söyledi

1-2-ali-kemal-basaran-001.jpg

Kemal Başaran

Vatandaş, sık sık il genelinde yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösterdi. Kesintiler hakkında değerlendirmelerde bulunan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Konya İl Temsilcisi Ali Kemal Başaran ve Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, elektrik altyapısında eksikliklere dikkat çekti.

ENERJİ HATLARI ÇOK ESKİ

TEİAŞ kaynaklı kesintilerin yüzde 90'ının yatırım eksikliğinden kaynaklandığını belirten EMO Konya İl Temsilcisi Ali Kemal Başaran, şehirde yeni trafolara ve güç merkezlerine ihtiyacın olduğunu söymedi. Konya'nın hızla büyüyen bir şehir olduğunu, elektrik tüketiminin arttığını dile getiren Başaran, tüketimde artış olmasına rağmen altyapıda ciddi bir iyileştirmenin görülmediğini ifade etti. TEİAŞ'ın enerji nakil hatlarının dağda, bayırda ve eski olduğunu açıklayan Başaran, hafif bir yüklenme olduğunda trafoların yandığına dikkat çekti.

ALTYAPIYA BÜTÇE AYRILMALI

"Konya'da son on yılda 10 adet trafo kurulması gerekiyordu. Sadece 2 tanesi kuruldu. Erenköy güç merkezinde ise patlama oldu. Altyapıya büyük para harcanmalı" diyen Başaran, "Kimsenin halkı mağdur etmeye hakkı yok. TEİAŞ'ı özelleştirme kapsamına aldılar. TEİAŞ özele satılacak. Hidroelektrik ve termik santraller de özele geçecek. Özelleşen kurumlar yeterli hizmeti vermiyor. MEDAŞ örneğinde bunu gördük. İnsanlar korkusundan MEDAŞ'a bile yaklaşamıyor. TEİAŞ'ta teknik eleman da kalmadı. İşlerini özel sektöre yaptırıyor. Herşey elektriğe bağlı. İnsanların elektrik gitmesine tahammülü yok. Ancak ne MEDAŞ ne de TEİAŞ altyapıya yatırım yapıyor. Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK)'da bile doğru dürüst elektrik mühendisi yok. Mühendisten çok avukat var" sözlerini kullandı.

İNSANIMIZ DİKEN ÜSTÜNDE

Kesintilerin halkı mağdur ettiğini ve tedirginliğe sevk ettiğini söyleyen Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç de, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "İnsanımız diken üstünde. Her kesinti olduğunda insanların aklına 'darbe mi oluyor' sorusu geliyor. Hassas dönemde artan kesintiler halkı bıktırdı. Konya'da özellikle yaz aylarında ciddi bir elektrik kullanımı oluyor. Trafolar ve teller yoğunluğu kaldıramıyor, yetersiz kalıyor. Tüketiciden dağıtım ve iletim bedeli kat kat tahsil ediliyor. Ancak kaliteli hizmet verilmiyor. Altyapıda ciddi sıkıntılar sözkonusu. Yakın zamanda şehirde az bir kar yağdı direkler düştü, köylere günlerce elektrik verilemedi. Çürüyen ve paslanan noktalar değiştirilmeli. Kapsamlı bir bakım yapılmalı. Dağıtım şirketleri ve TEİAŞ, paradan kısıyor. Daha fazla kar elde etmek için yatırım yapmıyor."

MİLLETİN AYARLARI İLE OYNAMAYIN

Sosyal medya üzerinden TEİAŞ ve MEDAŞ'a büyük tepki gösterildi. Kesintiye tepki gösteren Fatih Özdemir ise, "Bunca yıldır Konya'da oturuyorum. Darbe girişiminden önce olmayıp, girişimden sonra bütün Konya'da elektriklerin iki kere gitmesi tesadüf mü acaba? Yetkili kurum TEİAŞ veya MEDAŞ kimse kınıyorum. Millet'in ayarları ile oynamayın" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum