Trafik sigortasına yine zam geldi! İşte fiyat artış oranı

Trafik sigortasına yine zam geldi! İşte fiyat artış oranı

Türkiye'de trafik sigortasına gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak yine bir zam kararı alındı.

Trafik sigortası primlerinde aylık güncellemeler devam ediyor. Milyonlarca araç sahibinin merakla beklediği trafik sigortası primlerinde Temmuz ayı için güncellemeler belli oldu. Mayıs ayından itibaren hasar maliyet endeksine göre belirlenen primlerde, Temmuz ayında da artış gözleniyor. Peki, bu artış ne kadar olacak? Trafik sigortası primini kimler ne kadar ödeyecek? Kasko yaptırmak için en uygun zaman hangisi? İşte bilmeniz gerekenler..

YÜZDE 3.5'LİK BİR ZAM KARARI ALINDI!

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu (TÜKONFED) Başkanı Turusan Bağcı, konuşmasında şunları kaydetti:

“Trafik sigortası prim artışları maliyet endeksine göre belirlenecekti. Yani araç fiyatlarındaki artışa, parça fiyatlarındaki artışa, onarım maliyetlerine bakılacaktı. Bununla ilgili TÜİK’in verileri baz alınıp trafik sigortasında bunun ortalamasına göre maliyet çıkarılıp fiyat artışları buna göre belirlenecekti. Haziran ayı için yüzde 3.5 gibi bir artış yapılmıştı. Temmuz ayında da yüzde 3.5’lik bir artış belirlendi. Artış oranlarına başta sigorta şirketleri olmak üzere çok ciddi itirazlar geliyor. ‘Sadece enflasyon yüzde 75, yüzde 3.5 seviyesi düşük. Biz yüzde 140 oranında zarar ediyoruz’ diyorlar.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.