Trafik çileye döndü

Trafik çileye döndü

Konya'nın trafik çilesi devam ediyor. Şehrin birçok noktasında trafik yoğunluk nedeniyle kilitleniyor. Konya Emniyet Müdürlüğü önündeki Telgrafçı Hamdibey Caddesi'ndeki trafik sıkıntısı ise esnafı ve vatandaşı canından bezdirdi

Konya trafiğinin yükü her geçen gün artıyor. Şehirde trafiğe kayıtlı araç sayısı 1 milyona yaklaştı. Konya'nın araç sayısı her yıl 50 bin civarında artıyor. Araç sayısındaki artış nedeniyle yollar yetersiz kalıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi bir çok noktada trafiği rahatlatma adına adımlar attı. Açılan alt geçitler ve diğer düzenlemeler sürücülere rahat nefes aldırdı. Ancak bazı cadde ve sokaklarda hala sıkıntılar sürüyor.

TRAFİKTE SIKINTI SÜRÜYOR

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde birçok noktada trafik çileye dönüyor. Trafik sıkıntısının olduğu bir nokta da Telgrafçı Hamdibey Caddesi. Güzergahı her gün yüzlerce sürücü kullanıyor. Cadde Ankara Yolu ile Kule Kavşağı'nı birbirine bağlıyor. Araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu caddede yaşanan sıkıntılar bölge esnafı ve vatandaşı zor durumda bırakıyor.

DÜZENLEME İŞE YARAMADI

Cadde üzerinde yakın zamanda birtakım düzenlemeler yapıldı. Ancak düzenlemeler trafiği rahatlatmadığı gibi, trafiği çileye dönüştürdü. Trafiğin düzene sokulması için esnaflar ilk olarak Konya Emniyeti'ne müracaat etti. Emniyet, topu Konya Büyükşehir Belediyesi'ne attı. Belediye ise esnafa net bir yanıt vermedi. Duruma isyan eden vatandaş, çileden kurtulmak istiyor.

YOL STANDARTIN ALTINDA

Güzergahtaki sıkıntılar hakkında bilgi veren esnaf Fevzi Tezcan, Ali Rıza Okatan, Şuayp Başak ve Metin Tekin, cadde üzerinde düzenleme yapılmasını talep ediyor. Esnaf Şuayp Başak, "Yol standartın altında. Caddenin normal genişliği 3 metre 55 santimetre. Ancak yolun şu an ki genişliği 2 metre 90 santimetre. Dar yolu her gün yüzlerce araç kullanıyor. Trafik kilitleniyor. Ambulans bile trafiğe takılıp kalıyor" dedi.

ÇOK SAYIDA KAZA YAŞANIYOR

Caddede yolun darlığı nedeniyle her gün çok sayıda kazanın yaşandığını belirten esnaf Fevzi Tezcan da, "Geçen gün bir kamyon ağaca, bir otomobil de bisikletliye çarptı. Orta refüje çıkanların haddi hesabı yok. Ciddi bir düzenleme şart oldu. Bu durum herkesin canını sıkıyor" sözlerini kullandı. Esnaf Metin Tekin de trafikte yaşanan sıkıntılara dikkat çekti, düzenleme istedi.

DUBAYI VE REFÜJÜ KALDIRSINLAR

Esnaf Ali Rıza Okatan ise, "Şehirdeki yollar, genelde sabah ve akşam saatlerinde, yani işe gidiş ve geliş saatlerinde tıkanır. Ancak bu cadde öğlen saatlerinde bile kilitleniyor. Trafik durma noktasına geliyor. Kazanın olmadığı gün yok. Şeritler arasındaki dubayı ve orta refüjü kaldırsınlar. Belki o zaman trafik rahatlar" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum