Trabzonspor, Halilhodzic İle Bareberlik Takımı Oldu

Trabzonspor, Halilhodzic İle Bareberlik Takımı Oldu

UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda 1-1’lik Lokeren beraberliği ile gruptan çıkma adına önemli bir avantaj yakalayan Trabzonspor, deplasmandaki bir puanla teselli olsa da ortaya konan futbol kimseye tatmin etmedi. Sezon başından beri eleştirilerin odağındaki...

UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda 1-1’lik Lokeren beraberliği ile gruptan çıkma adına önemli bir avantaj yakalayan Trabzonspor, deplasmandaki bir puanla teselli olsa da ortaya konan futbol kimseye tatmin etmedi. Sezon başından beri eleştirilerin odağındaki isim teknik direktör Vahid Halilhodzic’in yine takımını yalnız bırakması tepkileri arttırdı. Geleceği tartışma konusu olan, hatta yerine gelecek ismin bile konuşulduğu Boşnak teknik adamın takımı, adeta beraberliklere abone oldu.

    Cezayir Milli Takımı’nın başındayken Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun isteği üzerine ikinci kez Trabzonspor’un başına gelen Vahid Halilhodzic, göreve geldiği günden itibaren yaptığı açıklamalarla hep gündemde kaldı. Sezon öncesi yapılan yurt dışı kalpında kendisinden önce transfer edilen futbolcuları beğenmeyen ve ‘2. Lig oyuncuları’ yakıştırması yapan tecrübeli hoca, yönetimden yeni transferler istedi. Geç yapılan transferler ve sakatlıklar nedeniyle zamana ihtiyaçları olduğunun altını çizen Boşnak teknik adam, birkaç ay içerisinde yaşadıklarının kariyeri boyuncu yaşamadığını anlattı ve hep bu olumsuzluklardan yakındı.

    Kaybedilen puanlar sonrası zaman zaman oyuncularını suçlayan Halilhodzic, sürekli daha yüksek teklifleri iterek Trabzon’a geldiğini açıkladı. Bunu bir adım daha ileri götüren deneyimli hoca, Avni Aker Stadı’nda oynanan Lokeren maçı öncesi telefonuna geldiğini söylediği transfer teklifi mesajından bahsetti. Halilhodzic, önceki gün de yine Lokeren maçı öncesi Belçika’da ilginç bir çıkış daha yaptı. Transferler edilen oyuncuların ilk tercihi olmadığını söyleyen Boşnak teknik adam, Kevin Constant ve Oscar Cardozo’nun kendi takımlarında yedek olduğunu, bu nedenle alınabildiklerini ifade etti.

    Tecrübeli teknik adamın kısa sürede kendisi ve takımıyla ilgili açıklamalarının yanı sıra, saha kenarındaki agresif hali de dikkat çekti. Daha önce Süper Lig’deki İstanbul Başakşehir ve UEFA Avrupa Ligi’deki Legia Varşova maçlarında itirazları nedeniyle hakem tarafından tribüne gönderilen Halilhodzic, dünkü Lokeren maçında yine tribüne gönderildi. Boşnak hoca, karşılaşma 1-0 Lokeren’in üstünlüğüyle devam ederken, 28. dakikada hakem Gianluca Rocchi’ye itiraz edince tribüne yollandı.

BERABEKLİK TAKIMI OLDU

    Özellikle Süper Lig’deki başarısız sonuçlar ve yaptığı açıklamalarla istenmeyen adam haline gelen Vahid Halilhodzic yönetimindeki Trabzonspor ise adeta beraberlik takımı oldu. Bordo-mavililer, Halilhidzic döneminde Süper Lig ve Avrupa’da oynadığı 14 resmi maçın 8’inde sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu dönemde 4 galibiyet elde eden Karadeniz ekibi, 2 maçı ise kaybetti. 14 maçta atılan 17 göle karşılık ise kalesinde 13 gol gördü.

    Süper Lig’de sezona deplasmandaki 0-0'lık Kayseri Erciyesspor beraberliği ile başlayan Trabzonspor, ardından sahasında güçlü rakibi Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldı. Bordo-mavililer, 3'üncü ve 4'üncü haftalardaki İstanbul Başakşehir ve Kasımpaşa maçlarında da sahadan 1-1'lik skorlarla ayrıldı. İlk 4 haftada 3 puanla tanışamayan Fırtına, 5'inci hafta ise Kardemir Karabük deplasmanında ilk yenilgisini tattı. Karabük deplasmanında tel tel dökülen bordo-mavili takım, sahadan 3-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Başta teknik direktör Vahid Halilhodzic ve yönetime tepkilerin giderek arterken, Mersin İdmanyurdu karşısında elde edilen 3-1'lik galibiyet camiayı biraz olsun umutlandırdı. Avni Aker Stadı'ndaki farklı skorla sezonun ilk galibiyetini alan Trabzonspor'da, bu sevinç de fazla sürmedi. Bordo-mavililer, 6. haftada yine taraftarı önünde mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı Gaziantepspor maçında beraberliği son dakikalarda bulduğu golle kurtardı: 4-4. Gerilim ve stresin iyice yükseldiği Karadeniz ekibi, 8’inci haftada da Akhisar Belediye deplasmanından 1-1'lik sonuçla döndü. 8 hafta sonunda sadece bir kez galip gelen, bir maçta mağlup olan Trabzonspor, 6 beraberlikle adeta beraberliğe abone oldu. Bordo-mavililer, bu maçlarda rakip filelere gönderdiği 10 gole karşılık kalesinde 11 gol gördü.

AVRUPA MORAL OLDU

Süper Lig’de hedeflerinin uzağında kalan Trabzonspor, Avrupa’da aldığı sonuçlarla biraz olsun nefes aldı. Bu sezon Avrupa arenasında 6 maç oynayan Trabzonspor'un, 3 galibiyet, 2 beraberlik ve bir de yengisi bulunuyor. Rusya'nın Rostov takımını 2-0 ve 0-0'lık sonuçlarla geçen bordo-mavililer, UEFA Avrupa Ligi grup maçlarına kalmayı başarmıştı. L Grubu'ndaki ilk maçında deplasmanda Ukrayna takımı Metalist Kharkiv'i 2-1 yenen temsilcimiz, ikinci maçında ise sahasında Polonya ekibi Legia Varşova'ya 1-0 mağlup oldu. Bordo-mavililer, ardından yine Avni Aker'de ağırladığı Belçika temsilcisi Lokeren'i ise 2-0 mağlup etmeyi başardı. Bordo-mavililer, dün de deplasmanda misafir olduğu Lokeren ile 1-1 berabere kaldı. L Grubu'nda 7 puanla ikinci sırada yer alan Trabzonspor, kalan son 2 maç öncesi gruptan çıkma kapısını araladı. Bordo-mavililerin, sahasındaki Metalist Kharkiv ya da deplasmandaki Legia Varşova maçlarında alacağı bir galibiyet gruptan çıkması için yeterli olacak.

HALİLHODZİC BELİRSİZLİĞİ

Bugün akşam saatlerde Belçika’dan dönecek olan Trabzonspor’da, teknik direktör Vahid Halilhodzic’in durumuyla ilgili belirsizlik ise devam ediyor. Bordo-mavili yönetimin Ersun Yanal ile anlaştığı iddiaları ve Yanal’ın bu teklifi doğrulaması Boşnak hoca ile yolların ayrıldığı şeklinde değerlendirildi. Karadeniz kulübünün yöneticileri, Yanal iddialarıyla ilgili sessizliğini koruyor. Yanal’ın, ‘takımın başında bir teknik direktör varken böyle bir görüşme yapmayı doğru bulmadığımı ve teknik direktörleriyle ilgili karardan sonra teklifi değerlendirebileceğimi’ açıklamaları ise Boşnak hoca ile yolların ayrılma ihtimalini güçlendiriyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.