Trabzonspor: 2 – Torku Konyaspor: 1 (İlk Yarı)

Trabzonspor: 2 – Torku Konyaspor: 1 (İlk Yarı)

Stat: Hüseyin Avni AkerHakemler: Özgür Yankaya, Baki Tuncay Akkın, Mehmet Can HanoğluTrabzonspor: Fatih Öztürk, Jose Bosingwa, Essaid Belkalem, Mustafa Akbaş, Salih Dursun, Yusuf Erdoğan, Mehmet Ekici, Kevin Constant, Carl Medjani, Özer Hurmacı,...

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Özgür Yankaya, Baki Tuncay Akkın, Mehmet Can Hanoğlu

Trabzonspor: Fatih Öztürk, Jose Bosingwa, Essaid Belkalem, Mustafa Akbaş, Salih Dursun, Yusuf Erdoğan, Mehmet Ekici, Kevin Constant, Carl Medjani, Özer Hurmacı, Oscar Cardozo

Torku Konyaspor: Vid Belec, Jagos Vukovic, Elvis Kokalovic, Tolga Ünlü, Mehmet Uslu, Ömer Ali Şahiner, Mehmet Güven, Aleksandr Hleb, Gabriel Torje, Ali Çamdalı, Hasan Kabze

Goller: Dk. 7 Hasan Kabze (Torku Konyaspor), Dk. 18 Oscar Cardozo (Pen.), Dk. 30 Yusuf Erdoğan (Trabzonspor)

Sarı kart: Dk. 17 Tolga Ünlü (Torku Konyaspor)

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 9. haftasında Trabzonspor ile Torku Konyaspor arasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısı ev sahibi takımın 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

Sezon başında göreve getirilen teknik direktör Vahid Halilhodzic ile dün yollarını ayıran Trabzonspor maça yardımcı antröner Jacgues Bonneyav yönetiminde çıktı. Bordo mavililerde Onur Kıvrak ve Deniz Yılmaz ile Aykut Demir sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı. Karadeniz ekibi, Halilhodzic’in yokluğunda müsabakaya farklı bir 11’le çıktı.

Daha önce ön libero mevkiinde oynayan Medjani, Belkalem ile stoperde görev yaptı. Bu mevkide oynaması beklenen Mustafa Akbaş ise sol beke kayarken, daha önce orada oynayan Musa Nizam ise yedek soyundu. Savunmanın önünde ise Salih Uçan görev yaptı. Son maçlardaki yükselen performansı ile dikkat çeken Yatabare de yedekler arasındaydı. Bordo mavililerin ilk 11’deki gol umudu ise Oscar Cardozo idi.

Trabzonsporlu taraftarlar daha önceki müsabakalarda olduğu gibi bu maça da fazla ilgi göstermedi. Tribünlerdeki büyük boşluklar dikkat çekti. Birkaç tane Torku Konyaspor taraftarı da takımlarını Avni Aker’de yalnız bırakmadı.

7. dakikada Ali Çamdalı’nın pası ile sağdan ceza sahasına giren Ömer Ali Şahiner, topu altıpas önündeki Hasan Kabze'ye aktardı. Topun gelişine vuran Hasan Kabze, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.

18. dakikada Tolga Ünlü’nün topa eliyle müdahale ettiği gerekçesiyle hakem Özgür Yankaya penaltı noktasına gösterdi. Penaltı atışını kullanmak için topun başına geçen Oscar Cardozo, meşin yuvarlağı kalecinin solundan filelere gönderdi, ancak topa vurmadan ceza alınanı girenler olduğu için hakem golü geçerli saymadı. Penaltı için ikinci kez meşin topun başına geçen Oscar Cardozo, topu yine kalecinin solundan filelere gönderdi: 1-1.

30. dakikada Özer Hurmacı pasıyla soldan ceza sahasına giren Yusuf Erdoğan, savunmayı çalımladıktan sonra kaleciyle karşı karşıya kaldı ve düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-1.

33. dakikada Oscar Cardozo’nun pasıyla soldan ceza sahasına giren Yusuf Erdoğan yerden vurdu, kaleci Belec son anda topu kornere çeldi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.