Toros Sema Fen Lisesi, Ebiko Olimpiyatı'nda Dünya Üçüncüsü

Toros Sema Fen Lisesi, Ebiko Olimpiyatı'nda Dünya Üçüncüsü

10. Uluslararası Eğitimde Bileşim Kültür Oluşumu(EBİKO) Olimpiyatı'nda dereceye giren projeler açıklandı. Manavgat Özel Toros Sema Fen Lisesi öğrencileri Hüseyin Bera Karaağaç ve Alperen Tavşancı, 'Fragmanlı Kitap Tanıtımı' isimli proje...

10. Uluslararası Eğitimde Bileşim Kültür Oluşumu(EBİKO) Olimpiyatı'nda dereceye giren projeler açıklandı. Manavgat Özel Toros Sema Fen Lisesi öğrencileri Hüseyin Bera Karaağaç ve Alperen Tavşancı, 'Fragmanlı Kitap Tanıtımı' isimli proje ile eğitimde Ar-Ge dalında bronz madalya kazanarak, dünya üçüncüsü oldu. En son başvuru tarihi 11 Nisan olan EBİKO'ya bu yıl 39 ülkeden 2 bin 493 öğrencinin katıldığı bildirildi.

Özel Toros Sema Koleji öğrencileri hazırladıkları projeyle dünya üçüncüsü olarak önemli bir başarıya imza attı. Teknoloji ve Tasarım Merkezi Derneği ile Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün himayesinde düzenlenen olimpiyatta Özel Toros Sema Fen Lisesi öğrencilerinin finalde hazırladığı 'Fragmanlı Kitap Tanıtımı 'isimli proje, jüri tarafından ödüle layık görüldüğü belirtildi. Üçüncü olan öğrenciler Hüseyin Bera Karaağaç ve Alperen Tavşancı dünya üçüncüsü olarak bronz madalya aldı.

Özel Toros Sema Koleji Müdürü Ferda Karaağaç, dünya üçüncüsü olan AR-GE projelerinin amacının kitap okuma alışkanlığı olmayan kişilerin, fragman sayesinde kitapları tanımalarını sağlamak olduğunu söyledi. Karaağaç, "Öğrencilerimizi kazandıkları başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Dünya üçüncüsü olan proje ile daha çok kişinin kitapla tanışacağına inanıyorum. Öğrencilerimiz Özel Toros Sema Koleji olarak Manavgat'ımızın adını Türkiye'de ve dünyaya duyurdukları için teşekkür ederim." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.