Toros Öğrencisi, Atletizmde Dünya Şampiyonluğuna Hazırlanıyor

Toros Öğrencisi, Atletizmde Dünya Şampiyonluğuna Hazırlanıyor

Toros Eğitim Kurumları bünyesinde hizmet veren Toros Yağmur Lisesi öğrencisi Sümeyye Erol, 2020 Olimpiyatları'nda atletizmde şampiyon olmayı hedefliyor. 5 yıldır Türkiye ve Balkanlar'da şampiyonluklar elde eden Erol, şimdi 2015 yılınddaki...

Toros Eğitim Kurumları bünyesinde hizmet veren Toros Yağmur Lisesi öğrencisi Sümeyye Erol, 2020 Olimpiyatları'nda atletizmde şampiyon olmayı hedefliyor. 5 yıldır Türkiye ve Balkanlar'da şampiyonluklar elde eden Erol, şimdi 2015 yılınddaki Avrupa Gençler Şampiyonası'na hazırlanıyor.

2016 yılında da Dünya Gençler Şampiyonası’na katılacak Erol, en büyük hayalinin 2020 Olimpiyat Oyunları’nda adını şampiyon olarak duyurmak olduğunu söyledi. Öğrencileri Sümeyye Erol'un atletizmde Antalya ve Türkiye için marka haline gelecek şekilde başarılarına her geçen gün yenilerini eklediğini belirten Özel Toros Yağmur Fen – Anadolu Liseleri Müdürü Serkan Yavuz, "Antrenörü Mehmet Kiper ile azimle çalışmalarına devam ediyor ve katıldığı her yarıştan mutlaka güzel bir derece ile dönüyor. En son Balkan Şampiyonu olması Toros Eğitim Kurumları’nın spora ve sporcuya verdiği önem ve destek açısından sevindirici bir durum ortaya koydu. Öğrencimizin hedefi 2020 olimpiyatlarındaki şampiyonluk hayallerine inşallah ulaşacaklarına inanıyorum." diye konuştu.

Atletizmde çeşitli başarılara imza atan Sümeyye Erol, 28-29 Haziran tarihleri arasında Ankara’da yapılan Kulüpler Arası Gençler Ligi Müsabakaları’nda Türkiye şampiyonu oldu. Yaptığı Türkiye derecesi ile 5-6 Temmuz 2014 tarihleri arasında Yunanistan Serres’te yapılan Balkan Gençler Şampiyonası’na katılan Erol, buradan da dereceyle dönerek Dünya Gençler Şampiyonası Barajı’nı geçti. 12-13 Temmuz tarihleri arasında Kastamonu’da yapılan Kulüpler Arası Yıldızlar Final Ligi’nde de Türkiye Şampiyonu olan Erol, hem Yunanistan’da yaptığı hem de Kastamonu’da yaptığı derecelerle Amerika’da düzenlenen Dünya Şampiyonasına katılma hakkı elde etti. 22-27 Temmuz tarihleri arasında Amerika-Oregon’da yapılan Dünya Gençler Şampiyonası’na 33 kişilik milli takım kafilesinin en küçük yaştaki sporcusu olarak katılan Sümeyye Erol, 13. oldu. Sümeyye Erol, 130 ülkenin katıldığı bu yarışmada henüz Yıldız kategorisinde olmasına rağmen bir üst kategori olan Gençler Dünya Şampiyonası’na katılmasının kendisine çok büyük bir tecrübe kazandırdığını ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.