Torku Konyaspor Galibiyeti Trabzonspor'a Nefes Aldırdı

Torku Konyaspor Galibiyeti Trabzonspor'a Nefes Aldırdı

Trabzonspor’da, başarısız sonuçların ardından hoca değişikliğinin gölgesinde çıkılan Torku Konyaspor maçından elde edilen galibiyet biraz olsun yüzleri güldürdü. İki gün izin yapacak olan bordo-mavililerin, 12 Kasım Çarşamba günü...

Trabzonspor’da, başarısız sonuçların ardından hoca değişikliğinin gölgesinde çıkılan Torku Konyaspor maçından elde edilen galibiyet biraz olsun yüzleri güldürdü. İki gün izin yapacak olan bordo-mavililerin, 12 Kasım Çarşamba günü başlayacakları Galatasaray maçı hazırlıklarına yeni hocalarıyla çıkması bekleniyor.

Yaptığı flaş transferlerle sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Trabzonspor, Avrupa'daki iyi sonuçlara karşı Süper Lig’de bir türlü beklenen sonuçları alamadı. Ligde 8 haftada sadece bir kez yüzü gülen bordo-mavililer, bir maçta yenildi, 6 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Kötü saha sonuçlarına futbolcuları ve yapılan transferlerle ilgili yaptığı değerlendirmelerle tepki çeken teknik direktör Vahid Halilhodzic ile ise yollar ayrıldı. Karadeniz ekibi, Boşnak hocanın yokluğunda çaktığı ilk maçta sahasında Torku Konyaspor’u 3-2 mağlup etmeyi başardı. Sıkıntılı günlerin ardından gelen bu galibiyet yönetim ve futbolcuların biraz olsun yüzünü güldürdü. Milli araya moralli giren Fırtına, yeni hocanın da göreve başlamasıyla Galatasaray maçının hazırlıklarına başlayacak.

HOCA KONUSU KISA SÜREDE ÇÖZÜLECEK

Vahid Halilhodzi ile yolların ayrılması fikrinin oluşmasıyla alternatif hoca arayışlarına başlayan Trabzonspor, ilk teklifi eski teknik direktörlerinden Ersun Yanal'a götürmüştü. Tecrübeli hoca ile büyük oranda anlaşan bordo-mavililer, yapılacak son görüşmelerin ardından kesin kararını verecek. Yanal, Karadeniz ekibinin yeni hocası olmaya en yakın isim olsa da bunun gerçekleşmeyebileceği de konuşuluyor. Yönetimde ve camiada önemli bir kesim tecrübeli teknik adamın göreve getirilmesinde yana. Ancak, şike süreciyle ilgili bazı açıklamaları ve Trabzonspor Hukuk Kurulu'nun şike süreciyle ilgili yaptığı savunmaya Yanal’la ilgili bazı iddiaları da delil olarak sunması kafaları karıştırıyor. Bordo-mavili kulübün avukatları, dosyadaki bu iddialar ve olası bir anlaşma halinde olabileceklerle ilgili yönetime bir rapor sunduğu belirtiliyor. Camiada bir kesim de bu durumun kulübü şike savunmasında zor duruma düşürebileceği iddiasıyla Yanal ismine karşı çıkıyor. Trabzonspor’un anlaşmaya en yakın olduğu isim Ersun Yanal, ancak bu tür problemlerden dolayı bu anlaşmanın gerçekleşmeyebileceği ihtimalinin de olduğu iddia ediliyor.

TAKIM 2 GÜN İZİNLİ

Torku Konyaspor maçının ardından 2 gün izin verilen Trabzonsporlu futbolcular, 22 Kasım’da ligin 10. haftasında deplasmanda oynayacağı Galatasaray maçının hazırlıklarına çarşamba günü başlayacak. Bordo-mavililerin büyük oranda anlaştığı teknik direktör Ersun Yanal’ın da o gün takımın başında olması bekleniyor. Milli arada yeni bir teknik heyetle çalışacak olan Karadeniz ekibi, zorlu Galatasaray maçı öncesi bu zamanı hem teknik heyet ve futbolcuların birbirlerini tanıması açısından fırsat olarak görüyor. Bordo-mavililer, milli maçlar sebebiyle lige verilen arada yeni teknik direktörüyle yapacağı hazırlıklarla çıkışa geçmeyi hedefliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.