Toprak Yoldaki Çamur, Öğrencilere Zor Anlar Yaşatıyor

Toprak Yoldaki Çamur, Öğrencilere Zor Anlar Yaşatıyor

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde okula giden bazı öğrenciler, geçmek zorunda kaldıkları toprak yola yağmur yağdığında oluşan çamur nedeniyle zor anlar yaşıyor. Öğrenciler, çamurdan korunmak için bazen ayaklarına poşet takmak zorunda kalıyor....

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde okula giden bazı öğrenciler, geçmek zorunda kaldıkları toprak yola yağmur yağdığında oluşan çamur nedeniyle zor anlar yaşıyor.

Öğrenciler, çamurdan korunmak için bazen ayaklarına poşet takmak zorunda kalıyor. Velilerin şikayetleri üzerine görevliler, yolun bir kısmına kum döktü, bir kısmına dökmedi. Atakent Mahallesi'nde ikamet eden bazı öğrencilerin okul yolu çileye dönüşüyor. Ailelerinin maddi durumu iyi olmaması nedeniyle okul servisine binemeyen öğrenciler, yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan okullarına gitmek için yürüyerek geçmek zorunda kaldıkları, toprak olan İzci Sokak'ın yağmurlu havalarda çamur olmasından dolayı zor anlar yaşıyor. Öğrenciler, yolu geçerken ayakkabıları ve giysileri çamur oluyor. Aileler, çocuklarının ayaklarını çamurdan korumak için ayakkabılarına poşet geçirmek zorunda kalıyor. Bu durumdan şikayetçi olan aileler, "Bizim çocuklarımız okullarına yürüyerek gidip geliyorlar. Kışın yağmur yağınca bu yol çamur deryasına dönüşüyor. Yetkililer bize buradaki inşaatların tamamlanmadan yolun yapılmayacağını söyledi. Biz zaten buraya sıcak asfalt dökülsün demiyoruz. En azından çocuklarımızın geçebileceği kadar bir yol yapılsın ve çocuklarımız okuldan eve giderken üstleri çamur olmasın." dedi. Öte yandan, yetkililerin sokak üzerindeki yolun bir kısmına kum döktüğü, bir kısmına ise dökmediği görüldü.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.