Toplumun sağlığını devlet korumalı

Toplumun sağlığını devlet korumalı

Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, bağımlılık yaratan maddelerin kullanımının azaltılması ve önlenmesi için tüm kurum ve kuruluşların programlı ve ciddi çalışması gerektiğini bildirdi.


Küçükkendirci, ''Yeşilay Haftası'' dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, toplumun sağlığını korumanın ülkelerin vazgeçilmez politikaları arasında olduğunu kaydetti. 
1-7 Mart tarihleri arasının ''Yeşilay Haftası'' olarak kutlandığını anımsatan Küçükkendirci, bu önemli haftanın, Türkiye'nin önemli sağlık sorunlarından biri olan ''Bağımlılık ve bağımlılık yapıcı maddelerle mücadeleyi'' içerdiğini belirtti. 
Tütün, sigara, alkol, uyuşturucu maddeler, sedatif ilaçlar, kafein, enerji içecekleri gibi maddelerin bağımlılık yapıcı etkenlerinin olduğunu vurgulayan Küçükkendirci, şunları kaydetti:  ''Bağımlılık yapıcı madde kullanımının yaygınlaşmasını önleme, kullanımını en alt düzeye indirme amacıyla, ilgili tüm kurum ve kuruluşların programlı ve ciddi çalışmalar yürütmesi gerekmektedir. Anayasamızın 58. maddesinde; 'Devlet gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için, gerekli tedbirleri alır' denilmektedir. 4207 sayılı 'Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun'un amacı; kişileri, gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından, bunların alışkanlıklarını özendirici reklam, tanıtım ve teşvik kampanyalarından koruyucu tertip ve tedbirleri almak ve herkesin temiz hava soluyabilmesinin sağlanması yönünde düzenlemeler yapmaktır.'' 
Ergenlik döneminde olan gençlerin bilim, spor, sanat, ve kültür etkinliklerine yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Küçükkendirci, ailelerin maddeler hakkında doğru bilgi edinmesi gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.