Toplumsal cinnet!

Toplumsal cinnet!

Konya'da son iki hafta içerisinde 6 kişi cinayete kurban gitti, 3 kişi de şüpheli bir şekilde ölü halde bulundu. Şehrin en işlek turistik yerlerinde bile güpegündüz cinayet işlenir hale gelmesi toplumu tedirgin ediyor

Konya'da son haftalarda içerisinde meydana gelen olaylarda 6 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de şüpheli şekilde ölü hale bulundu. Özellikle yaz aylarında artan olayların ardı arkası kesilmiyor. Mevlana Meydanı gibi her gün binlerce yerli ve yabancı ziyaretçinin geldiği turistik bir merkezde bile cinayet işlendi. Geçtiğimiz günlerde Konya'nın meşhur restaurantlarından birini basan şehir magandaları iş yeri sahibini ve 4 garsonu yaraladı. Geçtiğimiz hafta ise Galericiler Sitesi'nde Azerbaycanlı uyruklu bir kadın silahla vurularak öldürüldü. Önceki gün Beyşehir'de radyoloji teknikeri genç bıçaklanarak öldürüldü.

HUZUR ORTAMI ZARAR GÖRÜYOR

Son haftlarda artan olaylar Konya'daki huzur ortamına da büyük zarar veriyor. Türkiye'nin en huzurlu ve güvenli şehirlerinden biri olarak kabul edilen Konya'da artan cinayet vakaları vatandaşları da endişelendiriyor. Konya'da  son iki hafta içerisinde yaşanan  farklı cinayet olaylarında 6 ve 3 şüpheli ölüm, sorunların ne kadar çoğaldığını gösteriyor. Olaylarda 9 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.  Artık vatandaşın birbirine tahammülü kalmadı. En küçük tartışmalarda bile kan dökülür hale gelindi. İnsanlar sokağa, trafiğe çıkmaya korkar oldu. Toplumsal değerler iyice dejenere oldu. Geçen yıl Haziran ayında Konya'da 2 haftada 10 kişi cinayete kurban gitmişti.

BİRLİKTE YAŞAMAK ARTIK ZOR GELİYOR

Uzmanlar ise yaşanan olayların genellikle ekonomik buhranlardan ve psikolojik rahatsızlıklardan meydana geldiğini söylüyor.  Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Sosyolog Doç. Dr. Gürcan Şevket Avcıoğlu, "Ekonomik imkânsızlıklar da kötü olayların yaşamasına sebebiyet veriyor. İnsanların hayatları ile ilgili bazı belirsizlikleri var. Genel değersizleşme hakim. Toplumsal çoğu değerimiz, dejenere oldu. Hayata tutunmak zorlaştı. Bireyselleşme arttı. Birlikte yaşamak artık insanlara zor geliyor. Kıymet vermek zorlaştı" dedi.

GÖĞSÜNDEN BIÇAKLANDI KURTARILAMADI

Beyşehir'de bir radyoloji teknikeri cinayete kurban gitti. Olay, Yeni Mahalle 40691 numaralı Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartman yöneticiliği yapan Ali N., (57) kendisini daha önce darp ettiği 3 kişiden 1'i olduğunu iddia ettiği radyoloji teknikeri İsmail Kaya (23) ile bina önünde karşılaşınca tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ali N., İsmail Kaya'yı göğsünden bıçakladı. Ağır yaralanan İsmail Kaya kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından polis merkezine giden şüpheli gözaltına alınırken, suç aleti bıçakta şahsın evinde bulundu. Emniyetteki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Ali N. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ŞÜPHELİ ÖLÜMLER KORKUTUYOR

Konya'daki şüpheli olayların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak bir inşaatın bekçisinin şüpheli ölümü de yürekleri ağza getirdi. Bir inşaat işçisi, geceleri kaldığı kulübenin önündeki sandalyede ölü bulundu. Merkez Selçuklu ilçesi Kılıçarslan Mahallesi Şehit Ömer Halisdemir Caddesi'ndeki bir inşaatta bekçilik yapan Yahya Gökçe (63), geceleri kaldığı kulübenin önündeki sandalyede hareketsiz halde bulundu.İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, Gökçe'nin hayatını kaybettiğini belirledi.Olay yeri incelemesinin ardından Gökçe'nin cenazesi otopsi için morga kaldırıldı. Selçuklu'da bir şüpheli ölüm daha yaşandı. Bir iş merkezinin bodrum katında başı taşla ezilerek öldürülmüş halde erkek cesedi bulunmuştu. Karatay'da da kimliği belirlenemeyen bir kişinin kaldırım üzerinde erkek cesedi bulunmuştu.  

KONYA'DA POMPALI TÜFEK DEHŞETİ

Geçtiğimiz günlerde Mevlana Meydanı yakınlarında yaşanan ölümlü ve yaralamalı olay, insanların tedirginlik yaşamasında ne kadar haklı olduğunu gözler önüne serdi. Göz göre göre bir kişi cinayete kurban gitti. Olay, Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi Şehit Nazım Bey Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre bir restoranda çalışan Mehmet Ç., öğle saatlerinde sokak üzerinden sürekli motosikletiyle geçen şahısları gürültü yaptıkları gerekçesiyle uyardı. Motosikletli şahıslar, kendilerini uyaran restoran çalışanıyla kısa bir süre tartıştıktan sonra olay yerinden ayrıldı. Daha sonra restorana ellerinde sopa ve bir çuvalla yaya olarak gelen 3 kişi, çalışanlara saldırmaya başladı. Restoran çalışanlarının da sopalarla karşılık vermesiyle büyüyen kavga dışarıya taştı. Bu sırada şahıslardan biri, beraberinde çuval içerisinde getirdiği pompalı tüfeği çıkararak rastgele ateş etmeye başladı. Kavga sonrası şüpheliler kaçarken, açılan ateş sonucu restoran sahibi Musa Yıldız ve çalışanlar Ahmet A., Umut A., Süleyman K. ve Mehmet Ç. yaralandı.

VÜCUDUNUN 8 FARKLI NOKTASINDAN KURŞUN YEDİ

Geçtiğimiz hafta içinde Galericiler Sitesi'nde üzücü bir olay daha yaşanmıştı. 3 çocuk annesi, Azerbeycan uyruklu 50 yaşındaki Saibe Yükselir isimli bir kadın vücudunun 8 farklı noktasından kurşun yiyerek hayatını kaybetmişti. Öldürülen kadın, öldürüldüğü aracın içinden sokağa atılmıştı. Ayrıca Konya'da, uzun süredir karısıyla ailevi sorunları olan ve kavga sonrası cinnet getiren bir şahıs da eşini baldızının gözü önünde silahla ağır yaraladıktan sonra evin bahçesinde kafasına ateş ederek intihar etti. Bir cinayet olayı da Suriyeliler tarafından yaşandı. Konya'da ağabeyiyle tartışan Suriye uyruklu bir şahıs, 8 aylık hamile yengesini bıçakladı. Ağır yaralanan hamile kadın karnındaki çocuğuyla birlikte hayatını kaybetti.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum