Toplu ulaşım bezdirdi

Toplu ulaşım bezdirdi

Türkiye'nin en büyük şikayet portallarından Şikayetvar.com'a son iki haftada Konya'dan en çok ulaşımla ilgili şikayet geldi. Konyalılar'ın en fazla dertli olduğu konu yine toplu ulaşım oldu. Vatandaş, otobüs ve minibüs şoförlerinden şikayetçi

Toplu ulaşımda yaşanan aksaklıklar vatandaşı çileden çıkarıyor. Tramvay hattı yenileme çalışmaları nedeniyle şehir merkezinde bulunan bazı kavşaklar trafiğe kapatıldı, otobüslerin güzergahları değiştirildi. Otobüs ve minibüs şoförlerinin yolculara karşı takındığı tutum da vatandaş tarafından çok eleştiriliyor. Konyalılar, şoförleri ve ulaşımdaki aksaklıklar nedeniyle belediyeyi şikayet yağmuruna tuttu. Sokak köpekleriyle ilgili de şikayet var.

GARİBANLAR PERİŞAN OLUYOR

Şikayetvar'a yazan Songül A. isimli vatandaş, "Meram Eski Yol minibüslerinin güzergahı değişmiş. Minibüsler, Eskiyol köprüsünün altından geçip, Aydoğdu'dan Tarım İl Müdürlüğü önüne çıkıyor, oradan da Eskiyol köprüsünden hastaneye devam ediyordu. Şimdi tapunun yanına açılan alt geçitten geçiyor. Sabahları hastaneye gitmek için insanlar yollarda bekleşip duruyorlar, Aydoğdu'dan geçen ne otobüs ne dolmuş var, insanlar alıştıkları dolmuş güzergahında bekleşip kalıyorlar, kimileri randevularını kaçırıyor, zengin insanlar altlarında araba istediği gibi ulaşırlar, garibanlar yollarda bekleşip duruyorlar. Lütfen dolmuş güzergahını eski haline getirin garibanlar için hastalar için" şikayetinde bulundu. Bir vatandaş da, "Otogar tarafında oturduğum halde dolmuşlara binemiyorum. Her geçen dolmuş Beyhekim tarafını işaret edip yolcu almadan geçiyor. 50 dakika boyunca dolmuş beklediğim zamanlar oluyor. Bununla ilgili çözüm üretilmesini bekliyorum hatta bekliyoruz. Ulaşımı en kolay olan memleketken artık ulaşamayan memleket olduk" sözlerini kullandı.

ŞOFÖR TELEFONLA KONUŞTU

Hakan T. isimli vatandaş da şu sözleri kullandı: "Büyükşehir Belediyesi'nin 65 numaralı hattında çalışan 879 nolu sürücüsünden şikayetçiyim. Kendisi sorumluluklarını unutmuştur. Sorumluluklarını çiğnemesi ve insan hayatını bir hiçe sayması gereği Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği’nin Üçüncü Bölümü’nün Otobüs İşletme Şube Müdürü’nün Görevi madde 8–h bendi gereği gereken işlemlerin yapılmasını arz ederim. Şu ihlalleri yaptı: Telefonla konuşma, yolculardan bazısını ineceği duraktan sonraki durakta indirme. Ön kapıdan yolcu indirme. İnecek yolcuların indikleri sırada sürücünün aniden harekete geçmesi ve yolcunun sendelemesi. Sürücünün haksız olduğu halde halkı tahkir edici üslupla azarlaması ve daha bir çok madde."

YOLCUYA HAKARET EDİYOR

Otobüs şoförlerinin kötü muamele yaptığını belirten Fatmanur B. de, "51 numaralı otobüste 636 numaralı şoför araç kullanırken telefonla konuşuyor ve ve bu süreçte kendisini ikaz edenlere hakaret ediyor. Su deposu durağında beklerken ise yine telefonla konuşup kendisine yöneltilen sorularda hakarete başvuruyor, yahut kendisinin muhatabı olunmadığımızı söylüyor" ifadelerini kullandı.

SOKAK KÖPEKLERİ RAHATSIZ EDİYOR

Fatma Berfu Y. isimli vatandaş, şikayetinde şu ifadeleri kullandı: "Sancak Mahallesi Şeyh Mehmet Yersel Sokak'ta, sokak köpekleri tarafından saldırıya uğradım ve köpekler tarafından ısırıldım. Şu an kuduz tedavim devam ediyor, sokağımızda gezen başı boş köpeklerden artık bıktık. Ne bir ilgilenen var ne de gelip müdahale edin. Artık her eve doğru yürüdüğümüzde ısırılma tehlikesi yaşamak istemiyorum. Sözde şehirde yaşıyoruz ama köyden daha beteriz. Üstelik köpekler kuduz mu bilmiyoruz."

SOPAYLA DIŞARIYA ÇIKIYORUZ

Habip B. de "Kurden Mahallesi Denizler sokakta ikamet etmekteyim. Sokağımızda gezen başı boş kökeplerden artık bıktık. Mahallecek artık bıktık ne bir ilgilenen var ne de gelip müdale eden. Artık dışarı sopayla çıkar olduk. Sözde Meram'dayız ama köyden daha beteriz. İnternetten Meram Belediyesine girmeye çalıştım yok müşteri ilişkilerini iletişim numaralarını arıyorum günlerdir bakan yok. İşte verdiğimiz oyların sonucu aldığımız hizmet ortada" diye konuştu.

SOKAK LAMBALARI YOK

Muhammet T. De aydınlatma sorunlarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Başak Caddesi yaklaşık 6 aydır ışıksız, geceleri sokağa çıkamıyoruz ve bu caddeden binlerce araba geçiyor. Kaç kez şikayet ettik, dilekçe verdik, sorununuz halledildi diyor. Caddede tek bir ışık direği dikilmeden halledildi diyor, en ufak bir ışık yok, şaka gibi muamele. Mahalleli olarak EPDK'ya şikayette bulunacağız. Hakkımızı arayacağız. Sizin elinizden gelen bir şey yok, Artık belli sitemli konuşuyorum kusura bakmayın."

İLAÇLAMA YAPILSIN

İlaçlama yapılmamasından dolayı şikayette bulunan Kadriye A. ise Şeyh Şamil Mahallesi, dilara Caddesi Milas Sokak'ta ağaç düzenlemesi ve ilaçlama istiyoruz. Sivrisineklerden, küçük sineklerden, böceklerden balkonda oturamıyoruz. Acil ilaçlama istiyoruz" sözlerini kullandı.

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum