‘Toplu sözleşmede verilen zam beklentinin altında’

‘Toplu sözleşmede verilen zam beklentinin altında’

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, toplu sözleşmede varılan sonuçtan işçilerin büyük çoğunluğunun memnun olmadığını dile getirdi.

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, toplu sözleşmede varılan sonuçtan işçilerin büyük çoğunluğunun memnun olmadığını dile getirdi. Ekici, açıklamasında şunları söyledi: "Konya Büyükşehir Belediye Başkanının açıklamasından anlaşılıyor ki, belediye taşeron işçilerinin toplu sözleşmesinin bittiğini görüyoruz. Buna göre 1. Kademede çalışan işçilerin eline aylık gelir olarak 8.000 TL geçeceğini açıkladılar. Yapılan bu toplu sözleşmede varılan sonuçtan işçilerin büyük çoğunluğu memnun değildir. Çalışanların büyük bir kısmı 1. kademede olup belirlenen rakamda aylık ücret alacaklar. Yalnız belirlenen bu 8 bin TL'lik ücret geçen hafta elektrik ve doğalgaza gelen zamdan önce verilen teklif olup verilen zammın bir kısmı daha şimdiden elektrik ve doğalgaz zamlarına gitmiştir.”

Birkaç gün sonra okulların açılacağını dile getiren Ekici, “Kırtasiye vb. okul masraflarını göz önünde bulundurursak belirlenen ücretin okul masraflarını dahi karşılamada yetersiz kalacağı görülmektedir. Açlık sınırının 6 bin 500 TL yoksulluk sınırının 21 bin TL olduğu, ev kiralarının yüzde 100 arttığı, temel gıda maddelerine neredeyse her gün zam yapıldığı ülkemizde belediye taşeron işçilerimiz 8 bin TL ücretle nasıl geçineceklerdir? Öyle anlaşılıyor ki belediye taşeron işçilerimiz yılbaşına kadar alacağı bu ücretle geçmiş altı ayı da arar hale geleceklerdir. Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı olarak işçi kardeşlerimizin sıkıntılarını hemşerilerimizle ve kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum