Tolu: Anayasanın ruhu değiştirilmelidir

Tolu: Anayasanın ruhu değiştirilmelidir

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Konya İl Başkanlığı, Anaysa taslağı çalışmalarını Konya kamuoyuyla paylaşıyor.

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Konya İl Başkanlığı, Anaysa taslağı çalışmalarını Konya kamuoyuyla paylaşıyor. Basın kuruluşlarına yapılan ziyaretin ardından, HAS Parti heyeti Konya Baro Başkanlığına da Anayasa çalışma taslağı hakkında bilgi verdi.

HAS Parti İl Başkanı Av. Veli Tolu, Konya İl Başkan Yardımcısı Av. Mevlüt Cihat Şahin, Meram İlçe Başkanı Av. Süleyman Boyalı, Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Av. Fatma Kola Bozkurt ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Av. Yasin Oruç’un da hazır bulunduğu ziyarette Anayasa çalışmaları hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Baro Başkanı Av. Fevzi Kayacan'ı makamında ziyaret eden HAS Parti heyeti’ne ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden Kayacan, Anayasa konusunun son derece önemli bir husus olduğunu, sürece tüm kişi ve kurumların katkı vermesini beklediklerini, Baro olarak da anayasa konusunda çalışma içinde olduklarını bu amaçla meslektaşların önerilerini aldıklarını belirtti.  Ziyarette konuşan İl Başkanı Veli Tolu, “Yeni bir anayasa yapmak şart ama bu partilerin anayasa yapabilmesine imkan yok. Bu çerçevede biz çözüm önerilerimizi HAS Parti olarak TBMM’ye Anayasa hazırlama komisyonuna sunduk. HAS Parti yetkilerini komisyona davet ederek dinledirler. Sunulan bu önerilerde Anayasada bir takım maddelerin değişmesinin yeterli olmayacağına dair görüşlerimize de ifade ettik. Yeni bir anayasa istediklerini ifade ederek, herkesi eşit vatandaş kılacak; tüm insanlara adalet, özgürlük ve gelir dağılımı adaleti sağlayacak bir anayasa istiyoruz. Sadece metni değil, anayasanın ruhu da değişmelidir” diye konuştu. Ziyaretin anısına Baro Başkanı Av. Fevzi KAYACAN Tarafında İl Başkanı Av. Veli TOLU’ya çini plâket takdim edildi.

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.