TOKİ dairelerine yüzde 25 indirim yapıldı

TOKİ dairelerine yüzde 25 indirim yapıldı

Türkiye'de TOKİ'den ev alan binlerce kişiye müjde. Peşin ödeme yapanlara yüzde 25 indirim yapılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TRT Haber canlı yayınında katıldığı programa önemli bir haberle başladı.

Bakan Özhaseki, Türkiye'de konut ve iş yeri sahibi olan vatandaşlara yönelik Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığıyla yeni bir kampanya düzenlediklerini açıkladı. Bu kampanya kapsamında, TOKİ aracılığıyla ev veya iş yeri satın almış ve geri ödemelerine 2022 yılı Haziran ayının sonundan önce başlamış olan vatandaşlara yüzde 25 indirim fırsatı sunulacak.

Haberi veren Bakan Özhaseki, yüzde 25 indirim kampanyasının detaylarını da paylaştı.

Kampanyadan yararlanmak isteyenler için bazı şartlar bulunuyor. İlk olarak, borcun tamamını peşin olarak kapatan alıcılar yüzde 25 oranında indirimden faydalanabilecekler. Borcun tamamını kapatamayacak olanlar ise borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları ödemeye yüzde 25 indirim kampanyasından kısmi olarak yararlanabilecekler.

Borçlarını kapatmak isteyen alıcılar, öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olmalılar. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmamalıdır. Kampanya dahilindeki konut ve iş yeri alıcıları, borç bakiyelerini kapatmak için konut kredisi kullanabilecekler. Kampanya 21 Eylül'de başlayacak ve 19 Ekim'de sona erecektir.

Kampanya tarihinden sonra borç kapatma veya kısmi ödeme yapanlar, yüzde 25 indirimden yararlanamayacaklardır. Ayrıca kalan taksit sayısı 12'den az olan alıcılar da bu indirim kampanyasından faydalanamayacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum