Tkdk Hibesiyle Çiftlik Kuruluyor

Tkdk Hibesiyle Çiftlik Kuruluyor

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde yapılan 120 başlık bir süt hayvancılığı tesisinin yatırım bedeli olan 2 milyon 894 bin liranın 1 milyon 881 bin 359 lirasını hibe olarak Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Nevşehir İl...

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde yapılan 120 başlık bir süt hayvancılığı tesisinin yatırım bedeli olan 2 milyon 894 bin liranın 1 milyon 881 bin 359 lirasını hibe olarak Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Nevşehir İl Koordinatörlüğü’nün karşılayacağı bildirildi.

    12. Proje başvuru çağrı döneminde TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü'ne başvuru yapan NEVEKSAN Gıda Tarım Hayvancılık Süt Ürünleri Nakliyat Akaryakıt Petrol Sanayi Ticaret Limited Şirketi 25 Temmuz 2014 tarihinde sözleşme imzaladı.

    Süt hayvancılığı alanında sözleşme imzalayan Neveksan Gıda Ltd. Şti., projenin yapım aşamasına geçti. Proje bitince 120 başlık bir süt hayvancılığı tesisine kavuşacak olan Derinkuyu ilçesine, Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk ve Yerinde Kontrol Birim Amiri İbrahim Ceylan ile beraber inşaatı devam eden tesisi ziyaret etti.

    Projeyi yerinde inceleyen Asiltürk, 10 ay gibi bir süre zarfında tamamlanması beklenen projenin toplam bedelinin 2 milyon 894 bin lira olduğunu bildirdi. Asiltürk, 1 milyon 881 bin 359 lirasının TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü tarafından yatırım sonunda hibe olarak verilecek olan projenin destek oranının ise yüzde 65 olduğunu ifade etti.

    Toplam harcamanın 1 milyon 967 bin 746 lirasının yapım işleri, 926 bin 653 lirasının ise makine ekipman olduğunu ifade eden Asiltürk, projenin gerçekleşmesiyle Derinkuyu ilçesinde de böyle Avrupa Birliği standartlarını yakalayan bir süt hayvancılığı projesine kavuşmuş olacağını belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.