Tiyatro Oyunuyla Öğrencilere Uyuşturucunun Zararlarını Anlattılar

Tiyatro Oyunuyla Öğrencilere Uyuşturucunun Zararlarını Anlattılar
Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) projesi kapsamında yürütülen 'İşimi Seviyorum Geleceğe Umutla Bakıyorum -2' projesi faaliyetleri çerçevesinde Özel Tiyatro ekibi tarafından, Bitlis’in Tatvan ilçesinde 'Sessiz Çığlık' isimli tiyat.

Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) projesi kapsamında yürütülen 'İşimi Seviyorum Geleceğe Umutla Bakıyorum -2' projesi faaliyetleri çerçevesinde Özel Tiyatro ekibi tarafından, Bitlis’in Tatvan ilçesinde 'Sessiz Çığlık' isimli tiyatro gösterisi yapıldı.

    Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından yürütülen 'İşimi Seviyorum Geleceğe Umutla Bakıyorum -2' projesi faaliyetleri çerçevesinde, İstanbul’dan gelen Püren Prodüksiyon’a bağlı Özel Tiyatro ekibi, uyuşturucunun zararlarını anlatan “Sessiz Çığlık” isimli tiyatro oyununu sahneledi.

    Tatvan Kültür Merkezi’nde sahnelenen tiyatro oyununa öğrenciler yoğun katılım gösterdi.

    Tülay Doğan’ın yazıp yönettiği ve 8’i oyuncu olmak üzere toplam 10 kişilik ekip tarafından sahnelenen tiyatro oyununu izleyen gençler, oyunun bilinçlendirici olduğuna vurgu yaparak bu tür etkinliklerin en az 3-4 yıl öncesinden yapılması ve sürekli tekrarlanması gerektiğini söyledi.

    Eşi Ercüment Doğan ile birlikte tiyatroya emek verdiğini belirten yönetmen Tülay Doğan ise uyuşturucunun zararlarını anlatan 'Sessiz Çığlık' isimli tiyatro oyununu 2003 yılından buyana sahnelediklerini belirtti.

    Ailelerin tiyatro kültürüne önem vermesi gerektiğine değinen Doğan, şunları söyledi: "Püren Prodüksiyon’a bağlı ve Özel Tiyatro ekibi olarak tiyatro oyunları sahneliyoruz. Sessiz Çığlık isimli tiyatro oyunumuzla uyuşturucunun zararlarını anlatırken, aile içindeki iletişim eksikliğine ve sevgi bağına değinmeye çalışıyoruz. Daha önce İstanbul, Antalya, Gaziantep, Kayseri, Balıkesir, Çanakkale, Mersin, Hatay ve Adana olmak üzere birçok il ve ilçelerde bu oyunumuzu sahneledik. İzleyici kitlemiz ortaokul dönemindeki çocuklarımızdan başlayıp üst seviyelere ulaşıyor. Bu tür bilgilendirici ve bilinçlendirici tiyatro oyunlarına ailelerin ilgi göstermesi gerekiyor. Çünkü, biz aile içindeki iletişimsizliğe ve sevgi bağına değinirken, uyuşturucunun zararlarını anlatıyoruz. Amacımız, çocuklarımızın ve gençlerimizin iyi yönde gelişimine katkı sunabilmektir. Bize gelen talepler doğrultusunda programlara katılıyoruz. Genel olarak valilikler, kaymakamlıklar, emniyet teşkilatları ve sivil toplum kuruluşları tarafından bize talepler geliyor, ama sadece bununla sırırlı kalınmadan diğer kurum ve kitlelerinde bu tür organizasyonlara önem vermeleri gerekiyor."

    İlk gün 3 seans olarak sahnelenen 'Sessiz Çığlık' oyununa Tatvan Atatürk Lisesi ile Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencileri olmak üzere toplam yaklaşık 900 kişi katılım gösterdi. Tiyatro oyununun yarın da 2 seans olarak sahneleneceği ve Tatvan Anadolu Kız Meslek Lisesi ile Hüseyin Çelik Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılım göstereceği belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.