Tiyatro Festivali’nde Kosova rüzgarı esti

Tiyatro Festivali’nde Kosova rüzgarı esti

Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Tiyatro Festivali’nde Kosova rüzgarı esti. Kosova Kısa Devre Tiyatro Topluluğu’nun sahnelediği “Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı” tiyatro oyunu ayakta alkışlandı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Konya Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Tiyatro Festivali”, Türkiye’den ve dünyadan önemli tiyatro gruplarını Konya’da sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Perdelerini 20 Nisan’da açan festival, Türkçe tiyatro yapılan ülkelerin temsilcilerini, Konyalı tiyatro severlerle bir araya getiriyor. Festival kapsamında Kosova Kısa Devre Tiyatro Topluluğu “Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı” tiyatro oyununu Konya’da Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde Konyalılarla buluşturdu. Şiir, roman ve öykü yazarı Rıfat Ilgaz’ın ölümsüz eseri Hababam Sınıfı’ndan esinlenilerek sahnelenen oyun tiyatro severler tarafından büyük beğeni topladı.

HABABAM SINIFI HATIRLANDI

Kosova Kısa Devre Tiyatro Topluluğu’nun sahnelediği oyunda değişik şehirlerden gelen, değişik düşünceleri olan, uslanmaz, haylaz bir sınıfın öğrencileri ve onların başlarına gelen olaylar anlatılıyor. Güdük Necmi, İnek Şaban’a Semra hocanın ağzından aşk mektubu yazıyor. İnek Şaban mektuba inanır, sevgilisi hakkında hayaller kuruyor. Bütün Hababam Sınıfının kendisiyle dalga geçtiğini geç de olsa anlar. Fakat onlara kızamıyor. Çünkü herkes birbirini çok sevmekte ve birbirlerinin şakalarına aldırmıyor. Semra hoca mektupları görüp okuyunca disiplin kuruluna şikayet ediyor. Kovulmalarına ramak kala Semra hoca ne kadar Hababam Sınıfı’na kızmışsa yine de affetmeyi göze alıyor. Hababam Sınıfı okuldan kovulmadan ellerinde diplomalarla mezun oluyor.

SEYİRCİLER AYAKTA ALKIŞLADI

Seyircilerin sonunu ayakta alkışladığı oyunda yer alan isimler ise şu şekilde: “Deniz Dadale, Zani Arap, Tansu Kervan, Tuncay Laloş, Ceyna Drvar, Fatijona Kude, Bürhaneddin Hassazlar, Berk Edreneli, Berk Baymak, Berk Drvar, Onat Kovaç, Sara Çiçolar, Defne Vulkan, Melda Gashi Furkan Baruti, Bürhan Tango, Vahid Şalçin, Velard Paqarizi ve Halil Celina.” Toplamda 11 oyunun sahneleneceği festival, 30 Nisan Pazartesi gününe kadar devam edecek.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.