"Tır Tiyatrosu" ramazanda çocukları gölge oyunuyla buluşturuyor

"Tır Tiyatrosu" ramazanda çocukları gölge oyunuyla buluşturuyor

Kocaeli'de ramazan ayında yolla çıkan "Tır Tiyatrosu" kırsal mahallelerdeki okullarda öğrencileri geleneksel Türk gölge oyunuyla buluşturuyor.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunun kırsal mahallelerdeki vatandaşları ve öğrencileri tiyatroyla buluşturmak amacıyla 18 yıl önce hayata geçirdiği "Tır Tiyatrosu" ramazan ayında da çalışmalarını sürdürüyor.

Okul bahçelerine konuşlandırılan tırda geleneksel Türk gölge oyunu Karagöz ve Hacivat'ı oynatan sanatçılar, öğrencilere unutulmaya yüz tutan orta oyunu ve meddahlık gibi gelenekleri de tanıtıyor.

İzmit ilçesinin kırsal mahallelerinden Durhasan'daki Solaklar İlkokulunda Tır Tiyatrosu'nun etkinliğine katılan öğrencilere, atölye çalışmalarıyla kuklaların nasıl oynatıldığı ve nasıl seslendirildiği hakkında bilgi verildi.

Tır Tiyatrosu, Anadolu'nun kültürel çeşitliliğini ve zenginliklerini yansıtan oyunları, tiyatro sanatçılarının anlatımı ve canlandırmasıyla çocuklara eskiyi yaşatmak ve birebir sanatçı eşliğinde izleme ve yakından görme imkanı sunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.