Tır Kuyruğu Kapıkule'de 12, Hamzabeyli’de 10 Kilometreye Ulaştı

Tır Kuyruğu Kapıkule'de 12, Hamzabeyli’de 10 Kilometreye Ulaştı

Kapıkule Sınır Kapısı’nda TIR kuyruğu 12, Hamzabeyli’de ise 10 kilometreye ulaştı. Türkiye’nin farklı illerden aldığı yükü Avrupa’daki alıcılara teslim etmek üzere yola çıkan TIR sürücüleri gümrük kapısına ulaştı. Ancak...

Kapıkule Sınır Kapısı’nda TIR kuyruğu 12, Hamzabeyli’de ise 10 kilometreye ulaştı. Türkiye’nin farklı illerden aldığı yükü Avrupa’daki alıcılara teslim etmek üzere yola çıkan TIR sürücüleri gümrük kapısına ulaştı. Ancak hafta sonunda Bulgaristan’ın, Hamzabeyli Sınır Kapısı karşısındaki Lesova gümrüğüne operasyon düzenlemesi geçişlerde aksamalara neden oldu.

Kapıkule’ye göre araç yoğunluğu daha az olan Hamzabeyli’yi kullanan uluslararası taşımacılık sürücüleri, kısa süre içerisinde işlemlerini tamamlayarak Bulgaristan’a geçebiliyordu. Bulgaristan’ın yaptığı gümrük operasyonunda bazı görevliler gözaltına alındı. Gümrükte sayının düşmesi ve bu ülkeye giriş yapan her aracın x-ray taramasından geçirilmesi nedeniyle geçişler yavaşladı. Geçişlerin yavaşlamasıyla ve yeni araçların eklenmesiyle Hamzabeyli’de TIR kuyruğu 10 kilometreye ulaştı.

Bu gümrükte geçişlerin yavaşlama nedeniyle bazı sürücüler Kapıkule Sınır Kapısı’na yöneldi. Yeni yola çıkan sürücüler de Hamzabeyli yerine Kapıkule Sınır Kapısı’nı tercih etti. Hamzabeyli’deki araç kuyruğu bu kez Kapıkule’de oluşmaya başladı. Yeni araçların eklenmesiyle birlikte 12 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu. Kapıkule yoluna sabah 08.00 sıralarında geldiğini belirten Mustafa Şahin, Bulgaristan’daki rüşvet olayı nedeniyle bekleyişlerini sürdürdüklerini söyledi.

Daha önce Hamzabeyli Sınır Kapısı’nı kullandıklarını ifade eden Şahin, Bulgaristan’daki sorun nedeniyle Kapıkule’ye geldiklerini açıkladı.

Melih Gürenel ise Kapıkule yoluna saat 06.00’da geldiğini kaydederek, “Önce Hamzabeyli’ye gittim. Fakat orada çok sıra olduğu için geri döndüm. Geçen süre içerisinde sadece 500 metre ilerleyebildik. Başka firmadan olan arkadaşlar sabahtan beri Hamzabeyli’deler. Dönemeyen arkadaşlar var. Salı sabahı çıkan arabamız hala Hamzabeyli’de sırada. Allah sonumuzu hayretsin.” dedi.

Mustafa Adanalı da “İki gündür buradayım. Alım yeni başladı. Gece alımlar vardı ancak şu anda durgun. Niye beklediğimizi bilmiyorum.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.